Techtogether Ha sikeres az ország, szükség van a tehetséges mérnökökre is

Ha sikeres az ország, szükség van a tehetséges mérnökökre is

autopro.hu/P.M. | 2017.11.24 06:43

Ha sikeres az ország, szükség van a tehetséges mérnökökre is

A negyedik mérnökhallgatói csapatversenyünk nyertesének vezetője szerint a kutatások viszik előre a jövőt. Kiss Dávid éppen ezért abban bízik, hogy sikeres lesz az ország és még nagyobb szükség lesz az intelligens szenzortechikára épülő projektekre.

Hirdetés

A Miskolci Egyetem pár tehetséges mérnökhallgatója is részt vett pár éve a Bosch gokartversenyén, ahol az volt a cél, hogy önvezető technológiákkal ruházzanak fel egyszerű gokartokat. A miskolciak ezt olyan kiugróan jól teljesítették, hogy számos kategóriában hozhattak el díjakat, sőt, végül ők zárták a versenyt abszolút győztesként is.

A csapat jelentős része már az iparban tevékenykedik, többen pedig a Miskolci Egyetemen vállalnak kutatási és fejlesztési feladatokat. Vannak, akik is a versenyt szervező vállalatnál helyezkedtek el, és vezetéstámogató rendszerek megvalósítását szolgáló eszközök fejlesztésével, illetve gyártási folyamatok támogatásával foglalkoznak, mások pedig a Miskolci Egyetemen folytatnak tanszéki kutató- és fejlesztési munkát automatizálási területen.

Éppen ezekért az eredményekért kapott a csapat meghívást szakportálunktól a Techogether Automotive Hungary mérnökhallgatói csapatversenyre. A videó készítésekor még nem tudta Kiss Dávid, hogy ezen a versenyen is taroltak: nemcsak a Hepenix Kft. és az LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. különdíjait érdemelték ki, hanem övék lett a verseny győztesének járó félmillió forint.

Kiemelt Partnereink