Techtogether Együttműködési megállapodás 11 milliós ajándékkal

Együttműködési megállapodás 11 milliós ajándékkal

autopro.hu | 2019.12.13 12:25

Együttműködési megállapodás 11 milliós ajándékkal

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem és a National Instruments (NI) Hungary Kft. Az évi 180 milliárd forintos árbevételű, mérésautomatizálással foglalkozó debreceni cég 11 millió forint értékű adománnyal lepett meg két győri formula studentes csapatot.

Hirdetés

Szoftver, kamera és a kamera jelét feldolgozó egység – ezek voltak abban a csomagban, amit dr. Ábrahám László, az NI Hungary Zrt. ügyvezető igazgatója adott át a Széchenyi-egyetem formula studentes hallgatói csapatainak, a SZEngine-nek és az Arrabona Racing Teamnek. A két gárda képviselői, Györkös Szabolcs és Gudra Gábriel elmondták, hogy az ajándékot önvezető autó kifejlesztéséhez fogják használni. A programok és az eszközök az algoritmusok megalkotásához, az algoritmushoz szükséges jel biztosításához, valamint a belső égésű motor lehető leggyorsabb, legpontosabb gázadásához járulnak majd hozzá.

Stratégiai együttműködési megállapodás

Mindez része volt annak az ünnepélyes eseménynek, amelynek során dr. Földesi Péter rektor és a debreceni vállalat vezetője stratégiai együttműködési megállapodást írt alá azzal a céllal, hogy az egyébként már több éve kapcsolatban lévő két fél kölcsönösen segítse egymást innovációs és oktatási tevékenységeikben, közös kutatás-fejlesztési projekteket, vállalkozásfejlesztési programokat indítson. Dr. Földesi Péter beszédében azt hangsúlyozta, hogy az egyetemen nem is duális, hanem triális képzés van, hiszen a hallgatók az oktatásban való részvétel és a cégeknél eltöltött gyakorlat mellett nemzetközi versenyeken is megmérettetik magukat, például a Formula Studentben.

Dr. Földesi Péter és dr. Ábrahám László az aláírt stratégiai együttműködési megállapodással.
Dr. Földesi Péter és dr. Ábrahám László az aláírt stratégiai együttműködési megállapodással.

Mint ismert, az egyetemi motorsportot összefogó versenysorozatban világszerte több száz csapat dolgozik azon, hogy a legjobb eredményt érjék el együléses versenyautójuk fejlesztésében, az ehhez kacsolódó mérnöki tervezésben, projektmenedzsmentben. A rektor hozzáfűzte: ahogy sok más céggel kötött megállapodással, úgy ezzel is az innovációs képesség növelését szeretnék elérni.

Tesztelési, mérési és vezérlési megoldások

Dr. Ábrahám László társaságukat ismertetve kifejtette, hogy a National Instruments Corporation a tesztelési, mérési és vezérlési megoldások beszállítójaként évi 1,3 milliárd dolláros, míg leányvállalata, az NI Hungary Kft. 180 milliárd forintos árbevétellel rendelkezik. A debreceni gyárban – ahol az egy munkavállalóra jutó árbevétel meghaladja a 100 millió forintot – több mint négyezerféle terméket gyártanak. „Ugyan az elektronikai termékeket nem tonnában mérjük, de az általunk gyártottakból egy tonna egymillió dollárba kerül” – említett egy érdekességet.

A diákok és a vállalat

Dr. Hanula Barna, az egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja mérföldkőnek nevezte a megállapodást. „Édesanyám azt mondta nekem, hogy ha tanulni akarok, ahhoz menjek, aki valamiben a legjobb. Itt találkoznak azok a diákok, akik a legtöbbet szeretnék kihozni a tanulmányaikból és egy vállalat, amely a maga területén élenjár – emelte ki. "A Formula Student-tevékenységeket fizikailag és a tananyag szempontjából is integráltuk az egyetem szövetébe. Emellett örülünk, ha találunk külső támogatókat, akik látják, hogy ezért érdemes tenni.”

Nyitókép: Gudra Gábriel és Györkös Szabolcs vette át az ajándékot dr. Ábrahám Lászlótól.

Kiemelt Partnereink