Szolgáltatók Virtuális járműipari szakkiállítást rendez a MAJOSZ

Virtuális járműipari szakkiállítást rendez a MAJOSZ

Pörge Béla | 2020.07.14 10:48

Virtuális járműipari szakkiállítást rendez a MAJOSZ

Fotó: https://www.facebook.com/majosz2/

A koronavírus-járvány miatt számos online rendezvényre került már sor az idei évben, azonban a MAX2020 az első virtuálisan megrendezett autóipari szakkiállítás. Az esemény célja a járműipari cégek virtuális összekapcsolása, hiszen jelenleg még mindig nem lehet a fizikai valóságban ilyen rendezvényeket tartani.

Nyírő József, a Magyar Járműalkatrészgyártók Országos Szövetségének (MAJOSZ) elnöke a kiállítás megnyitóján ismertette az autóipar nehéz helyzetét, és kiemelte, hogy ilyenkor még fontosabb a kapcsolattartás az iparági szereplők között. A járvány miatt erre fizikailag alig van mód, ezért a MAJOSZ összes idei évre tervezett rendezvénye is másképpen alakult, mint tervezték. Nyírő József bízik abban, hogy ősszel már fizikailag is meg lehet tartani a hasonló eseményeket, ám mint fogalmazott, nem akartak addig várni ezzel a kiállítással, ezért döntöttek a virtuális rendezésnél.

Az esemény célja a járműipari cégek virtuális összekapcsolása, erre az xhibition.hu nevű oldal kínált lehetőséget. A MAX2020 nevű kiállítás az első online autóipari szakkiállítás, a rendezvényt július 14-e és 17-e között tartják meg. A tervek szerint jövőre is folytatódhat a virtuális kiállítás, és MAX2021-re is lehet számítani.

A virtuális kapcsolattartást segítette a járvány

Bejó István, a rendezvénynek felületet adó Xhibition Hungary ügyvezetője a megnyitón arról beszélt, hogy régóta várt már arra, hogy áttörés legyen a virtuális kapcsolattartás technikáiban, ilyen értelemben a járvány jót tett.

Az online kapcsolattartás fontosságára az elmúlt pár hónap hívta fel a figyelmünket, a járvány hatására kényszerből sokat fejlődött az ezt segítő technológia, ami a jövőben normális esetben is segítségére lehet az embereknek.

A kiállítás

A négynapos rendezvényen összesen harminc kiállító vesz részt, míg a látogatók ingyenesen, de regisztráció után tekinthetik meg a programokat. Regisztrálni az esemény honlapján lehet. A kiállítás fő témája a digitalizáció és az autóipar lesz.

Kiemelt Partnereink