Szolgáltatók Újabb gépárverést hirdet a Surplex

Újabb gépárverést hirdet a Surplex

autopro.hu | 2022.06.08 16:19

Újabb gépárverést hirdet a Surplex

Fotó: Surplex

Még június 14-ig lehet egy weilheimi műanyagfröccsöntő üzem kiváló minőségű gépeit árverés útján megvásárolni a Surplex.com oldalon. A jelenlegi, nyersanyaghiánnyal és logisztikai fennakadásokkal terhelt helyzetben a használt gépek jelenthetik a gyors és biztos termeléskezdést, nem beszélve a környezeti terhelés visszaszorításáról.

Hirdetés

A műanyagpiac 2018 óta nehéz helyzetben van. A 2020-ban remélt fellendülést a világjárvány hirtelen lelassította, az ebből eredő nyersanyaghiánnyal és szállítási nehézségekkel járó geopolitikai helyzet pedig az idei évben is nehezíti a termelést. Voltak még olyan ágazatok, mint például a féltermék-ágazat, amelyeket az építőipar felfutása miatt csak kis mértékben érintett a világjárvány, de most már ezekre is hátrányos hatással van a jelenlegi piaci helyzet.

Emellett folyamatosan növekednek a műanyag-feldolgozással szemben támasztott követelmények. Az ipar fokozódó automatizálása és a termelésben a fenntarthatóság és az erőforrás-takarékosság iránti növekvő igények is szemléletváltásra késztetik a vállalatokat. Az új típusú műanyagokra, például a biológiailag lebomló fóliákra történő korszerűsítés és a gyártásban az újrahasznosítható anyagok felhasználásának növelése mellett fontos a saját gépállomány naprakészen tartása is, hogy versenyképesek maradjanak és az új irányelvek szerint termelhessenek.

Fenntarthatóbb és gyorsabb a használt

Azonban új gépek vásárlása nem csak kevésbé fenntartható, hanem jelenleg magas költségekkel és hosszú szállítási időkkel is jár. Mivel a gépgyártókat is érinti a nyersanyaghiány és a logisztikai problémák. Aki azonban jelenleg új gépeket keres saját vállalkozásához, az használt gépekhez folyamodhat. Jelenleg a Surplex ipari aukciósház még június 14-ig kínál aukcióra különböző gépeket egy weilheimi fröccsöntő üzemből.

A 82 vonzó tétel között a következő szolgáltatók gépei is megtalálhatók:

  • Arburg fröccsöntőgépek
  • Schneider profilvetítő
  • Narr szerszámmarógép
  • Koch granulátumszívó

Valamint számos további szerszámgép, géptartozék és műhelyberendezés. A gépek megtekintése előzetes egyeztetés alapján lehetséges. A Surplex online aukciósház Európa-szerte jelen van, és ideális partner használt gép vásárlásához. Kompetens, teljes körű szolgáltatást kínál egy kézből az eladóknak és a vásárlóknak – a lebonyolítástól kezdve a szállításon keresztül a fizetésig.

A Surplex Európa egyik vezető ipari aukciósháza, amely világszerte kereskedik használt gépekkel és üzemi berendezésekkel. A surplex.com 16 nyelvű aukciós platformon évente több mint 55 ezer ipari árut értékesítenek. A düsseldorfi székhelyű vállalat évi több mint 100 millió eurós forgalmat bonyolít.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink