Szolgáltatók Új formában tér vissza a Párizsi Autószalon

Új formában tér vissza a Párizsi Autószalon

autopro.hu/V.M. | 2021.07.21 11:20

Új formában tér vissza a Párizsi Autószalon

Fotó: Daimler Global Media Site

Négy év elteltével 2022-ben ismét megrendezik a Párizsi Autószalont. A nagy tömegeket vonzó rendezvény azonban nem a szokott formájában tér vissza, ugyanis egy másik autóipari kiállítással, az Equip Autóval összevontan, Párizsi Autóhét néven fogják megrendezni.

A Párizsi Autószalont kétévente, mindig a Frankfurti Autószalont követő/megelőző évben rendezik meg. Legutoljára 2018-ban látogathattak el rá az autók szerelmesei, ugyanis 2020-ban sok más hasonló kiállításhoz hasonlóan a koronavírus-járvány miatt nem tartották meg.

A szervezők friss bejelentése szerint az eseményt legközelebb 2022-ben, október 17-23. között fogják megtartani, összevontan az Equip Auto értékesítés utáni szolgáltatásokkal kapcsolatos szakmai kiállítással, aminek helyszíne szintén a francia főváros. Utóbbi szekció az értékesítés utáni szolgáltatásokon kívül a konnektivitáson alapuló szolgáltatások témáját is körbe fogja járni.

Nem lesz kötelező utazni

A csak szakmabeliek által látogatható Párizsi Autóhetet a már megszokott Párizsi Expó kiállítási csarnokban fogják megtartani, ugyanakkor egy digitális platform távoli hozzáférést is biztosítani fog a kiállítási helyszínt személyesen fel nem keresőknek.

Az Autocar cikke szerint az még nem ismert, hogy az autókiállítási szekcióban mely márkák fogják képviseltetni magukat, ám a szervezők egy sor különböző eseményt ígérnek, köztük „inspiráló” beszédeket és tesztvezetéseket.

2018-ban a Párizsi Autószalonon több típus várva várt leleplezéséről is beszámolhatott a sajtó. A bemutatott autók között volt az új Mercedes-Benz GLE, illetve a Škoda Kodiaq RS is.

Kiemelt Partnereink