Szolgáltatók Trösztellenes vizsgálat indul európai gumigyártók ellen

Trösztellenes vizsgálat indul európai gumigyártók ellen

autopro.hu/P.B. | 2024.01.31 12:20

Trösztellenes vizsgálat indul európai gumigyártók ellen

Fotó: Continental Press

Január 30-án előre be nem jelentett razziát tartott az Európai Bizottság trösztellenes szervezete. Eddig öt gyártó erősítette meg, hogy a vizsgálatban érintett.

Az EU trösztellenes hatóságai kedden razziát tartottak néhány tagállamban több gumiabroncsgyártónál, köztük a német Continentalnál is. A vállalat megerősítette, hogy az európai trösztellenes hatóságok vizsgálatokat folytatnak a németországi csoportnál. A cég nem kívánt bővebben nyilatkozni a folyamatban lévő eljárásról.

A Continental mellett a Nokian Tyres, a Goodyear, a Pirelli és a Bridgestone erősítette meg a vizsgálat tényét. A brüsszeli hatóság nem nevezte meg az érintett cégeket.

Az Európai Bizottság brüsszeli közlése szerint felmerül a gyanú, hogy az autók, kisteherautók, teherautók és buszok gumicseréjével foglalkozó több cég megállapodott az árakról, és ezzel megsértette a versenyszabályokat – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink