Szolgáltatók Több ipari park is épül a magyar határhoz közel

Több ipari park is épül a magyar határhoz közel

MTI | 2024.03.13 06:24

Több ipari park is épül a magyar határhoz közel

Fotó: Pixabay

Több ipari park is épül a közeljövőben a romániai Bihar megyében, a román-magyar határ közelében, az élesdi és a belényesi létesítményeknek a kivitelezője is megvan.

A két Bihar megyei kisváros mellett létrehozandó ipari parkot a Dumexim Kft. építi meg, a nagyváradi cég nyerte meg ugyanis mindkét tendert. A két közbeszerzésre összesen tizenkét ajánlat érkezett, hét az élesdi, öt a belényesi beruházásra.

Az élesdi ipari park infrastruktúráját 1,08 milliárd forintból kell megépíteni a kivitelezőnek. A szerződés időtartama nyolc hónap, melyből kettőt a tervezésre, a többit a kivitelezésre fordíthat. A belényesi ipari parknak kilenc hónap alatt kell elkészülnie, amiből három a tervezési idő. A beruházás értéke 2,17 milliárd forint.

Az élesdi és belényesi mellett a partiumi megye két másik városában, Margittán és Vaskohszikláson is létrehoznak egy-egy ipari parkot. A margittai és vaskohsziklási beruházások kivitelezésére beérkezett kilenc-kilenc ajánlatnak az elbírálása még folyamatban van. Bihar megyében a megyeszékhely, Nagyvárad mellett Nagyszalontán és Mezőtelegden működik ipari park.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink