Szolgáltatók Szerezzen profi tudást a statisztikai folyamatirányításban!

Szerezzen profi tudást a statisztikai folyamatirányításban!

autopro.hu/V.M. | 2022.05.27 15:17

Szerezzen profi tudást a statisztikai folyamatirányításban!

Fotó: Facebook/tequa.akademia

A Tequa International Kft. júniusi „SPC - Statisztikai folyamatirányítás” online képzésén a résztvevők olyan tudást sajátíthatnak el, ami alkalmassá teszi őket statisztikai jellemzők alapján való beavatkozásra, auditálásra és fejlesztési javaslatok készítésére.

Hirdetés

A képzés során a hallgatók megismerkednek a szórás jelenségével és annak minőségre gyakorolt hatásával. Ismertetésre kerülnek az IATF 16949 és VDA szabványok vonatkozó követelményei és a speciális jellemzők (SC, CC) fogalma. Az SPC alapelvének ismertetése után a tanfolyam tárgyalja a legfontosabb méréses és minősítéses kártyák alkalmazási körét, azok számításait, valamint a teljesítőképesség meghatározásának módját rövid- és hosszútávon (Cm, Cmk; Pp, Ppk; Cp, Cpk). A képzés során a bemutatott elveket gyakorlati példák segítségével közösen dolgozzuk fel.

A tanfolyam célja

A résztvevők sajátítsák el és olyan szinten ismerjék a statisztikai folyamatirányítás eszközeit, hogy képesek legyenek adott helyzetben megfelelően dönteni, beavatkozni, statisztikai jellemzők alapján folyamatokat auditálni, fejlesztési javaslatokat hozni.

Célcsoport

Azok a termelő vállalatoknál dolgozó szakemberek, akik a vállalatnál a mérések elvégzésével, elemzésével és a statisztikai folyamatszabályozás működtetésével vannak megbízva. Rajtuk kívül pedig termelési folyamatok irányításával, azok értékelésével, fejlesztésével foglalkozó munkatársak: csoportvezetők, művezetők, gépbeállítók, mérnökök, és minőségirányítási szakemberek, leendő belső auditorok, tanácsadók.

A tréning hasznos lehet termékfejlesztéssel és FMEA-val foglalkozó mérnökök számára is.

A tanfolyam során megszerezhető kompetenciák

  • SPC alkalmazása helyének megismerése a minőségirányítási rendszerben
  • Autóipari szabványokban való elhelyezkedésének megismerése
  • Alapvető statisztikai fogalmak, azok használata
  • SPC alapjai, alkalmazhatósága

A képzéshez való bekapcsolódás és részvétel feltételei

  • Legalább középfokú végzettség
  • Autóiparban szerzett munkatapasztalat előny

Dátum: 2022.06.20 09:00 - 2022.06.20 17:00 (Hétfő)

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogasson el a Tequa weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink