Szolgáltatók Százezer elektromos furgont vesz az Amazon

Százezer elektromos furgont vesz az Amazon

autopro.hu/H.J. | 2019.09.25 11:17

Százezer elektromos furgont vesz az Amazon

Az Amazon online kereskedelmi cég a környezetvédelem jegyében alakítja át vállalatát, melynek részeként csökkentik a károsanyag-kibocsátásukat. A projekt részét képezi 100 ezer elektromos furgon vásárlása, melyet a Rivian gépjárműgyártótól rendeltek meg.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója is csatlakozott a klímaváltozás elleni harchoz, és elkötelezte cégét a párizsi klímacsúcs határozatainak végrehajtása iránt. A célokat tíz éven belül kell teljesíteniük, ezalatt az idő alatt rendszeres jelentéseket tesznek közzé a cég kibocsátási adatairól, végrehajtják a szén-dioxid-mentesítési stratégiákat, és üzleti politikájukat is átalakítják a fennmaradó károsanyag-kibocsátás megszüntetése érdekében.

Elektromos járművekbe fektetnek be

Jeff Bezos célja, hogy 2024-ig a vállat által felhasznált energia 80 százaléka, majd 2030-ig 100 százaléka megújuló forrásból származzon.

A stratégia részeként a vállalat nemrég bejelentette, hogy a jövőben 100 ezer elektromos teherautóval bővítik flottájukat. A zöld energiával hajtott furgonok vásárlásáról a Rivian gépjárműgyártóval állapodtak meg. Tervek szerint az első elektromos járművek 2021-ben jelenhetnek meg, öt éven belül pedig mind a százezer furgon munkába áll.

Az alkalmazottak javaslata volt a zöld átalakítás

Az üzlet alapját a Rivian februári 700 millió dolláros befektetése adja, melyben az Amazon is érintett volt. A just-auto hírportál szerint az Amazon vezérigazgatója azt követően kezdett bele a cég zöld átalakításába, miután alkalmazottjai javasolták egy átfogó éghajlat-változási terv kidolgozását.

Kép forrása: twitter.com

Kiemelt Partnereink