Szolgáltatók Száz hidrogénes busszal zöldít Köln

Száz hidrogénes busszal zöldít Köln

autopro.hu/V.M. | 2022.06.07 06:22

Száz hidrogénes busszal zöldít Köln

Az RVK flottájában jelenleg 15 darab Solaris Urbino 12 hydrogen teljesít szolgálatot | Fotó: RVK

A Regionalverkehr Köln GmbH (RVK), Köln városának tömegközlekedési szolgáltatója összesen száz hidrogén üzemanyagcellás autóbuszt rendelt, ezzel tovább növelve Európában már most is legnagyobbnak számító hidrogénes buszflottáját.

Az új járművek beszerzéséhez az RVK egész Európából várt ajánlatokat. A német digitalizációs és közlekedési minisztérium anyagi támogatásának köszönhetően lehetségessé vált tender kettő győztesének a lengyel Solaris Bus & Coach-ot, illetve az észak-írországi WrightBus-t választották.

A Solaris összesen negyven buszra kapott megrendelést, amelyek felét a szerződés szerint garantáltan le fogja szállítani, míg másik felének legyártását opcionálisan kérheti az RVK. A WrightBus szintén húsz járművet fog biztosan leszállítani, míg másik negyvenről szabadon rendelkezhet az RVK.

A WrightBus az első járműveket 2023-ban fogja átadni, míg a fennmaradó darabokat az azt követő évben – olvasható a Green Car Congress oldalán.

Így nézhetnek majd ki az RVK-nak szállított hidrogénes WrightBus-ok

Így nézhetnek majd ki az RVK-nak szállított hidrogénes WrightBus-ok | Fotó: WrightBus

Még az új megrendelések nélkül is, az RVK jelenleg Európa legnagyobb hidrogén üzemanyagcellás buszflottájával rendelkezik. A vállalat összesen 52 darab, különböző típusú hidrogénüzemű autóbuszt tart forgalomban.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink