Szolgáltatók Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek Egerben

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek Egerben

MTI | 2019.05.06 10:30

Sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek Egerben

Nyolc ország egyeteméről 41 csapat sűrített levegővel hajtott járműve rajtol el idén a 12. Nemzetközi Aventics Pneumobil versenyen.

A mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek versenyét május 9-11. között szervezi meg Egerben az Emerson globális technológiai és gépészeti vállalatcsoport magyarországi leányvállalata, az Aventics Hungary Kft.

A verseny gondolata az Aventics Hungary Kft.-től származik, amelynek célja az volt, hogy a gyakorlatorientált képzés keretében szorosabbra fűzze a kapcsolatot a hazai felsőoktatási intézmények és a pneumatika között.

– A verseny járműépítési feladata kiváló módja annak, hogy a leendő mérnökgeneráció elsajátítsa az ipar 4.0 alkalmazásához szükséges képességeket. A verseny több mint egy évtizede alatt közel 1600 mérnökhallgató tehetett szert kivételes gyakorlati tudásra nemcsak a pneumatika, hanem a csapatmunka és projektmenedzsment területén is tapasztalatokat szerezve – fogalmazott Gödri István, az Aventics Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Idén Egerben nyolc ország (Csehország, Észtország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Románia és Szlovákia) 41 csapata áll rajthoz. Magyarországról szinte minden műszaki felsőoktatási intézmény képviselteti magát: Budapesti Műszaki Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem Műszaki Kara, a Miskolci Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Óbudai Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara.

Az idei verseny fővédnöke György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Az eseményről további információ a www.pneumobil.hu oldalon olvasható.

Kiemelt Partnereink