Szolgáltatók Sikeres évet zárt az Arval

Sikeres évet zárt az Arval

autopro.hu | 2021.02.25 16:18

Sikeres évet zárt az Arval

Fotó: Pixabay

Az Arval a világjárvány okozta nehéz gazdasági helyzet ellenére is növekedést ért el a tavalyi évben. Nem csupán járműparkjának mérete gyarapodott több mint 6 százalékkal, hanem új partnereinek és irodáinak számát is emelte. Ezzel a vállalat által finanszírozott flotta mérete 2020-ban elérte az 1.381.555 járművet. A kkv és privát bérleti ágazat 15,7 százalékkal nőtt, ebből 100 ezer jármű került magánlízingbe, a középtávú bérlési szegmens pedig 6 százalékkal emelkedett. Az Arval 7200 munkavállalója 300 ezer ügyfelet szolgál ki 30 országban világszerte.

A járványhelyzet alatt az Arval világszerte mozgósította lokális irodáit minden országban, hogy az ügyfeleinek folyamatosan biztosítsa szolgáltatásait. A válság alatt számos ügyfél számára jelentett segítséget a szerződési feltételek rugalmasabbá tétele, valamint a szerződések meghosszabbítása. Mindezt a stabil informatikai rendszereknek köszönhetően az Arval munkavállalóinak 99 százaléka otthona biztonságából dolgozva valósította meg.

2020: prosperáló év a cégcsoportnál

A lezárások következtében az új mobilitási trendekre reagálva a vállalat 2020 májusában elindította a „The Journey Goes On" nevű úttörő megoldását, amelynek célja, hogy támogassa az Arval ügyfeleinek biztonságos, fenntartható és költséghatékony mobilitási megoldásokkal történő újraindulását. Ide tartozott többek közt a járművek fertőtlenítése és a személyes kontaktus nélküli folyamatok bevezetése. 2020-ban világszerte számos kiemelt partnerrel sikerült az együttműködésüket megújítani, valamint új kapcsolatokat kötni, mint például a Sixttel (Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Egyesült Királyságban és Belgiumban), a CaixaBank Payments & Consumer Csoporttal (Spanyolországban és Portugáliában) és az Unicredit Bank Austria-val is. A partnerségek fókuszában az ügyfélélmény digitalizálása áll, valamint a termékek és szolgáltatások körének kiterjesztése megosztott, összekapcsolt és e-mobilitási megoldásokkal. Az Arval 2020-as növekedése nem csupán a meghatározó partnerségeken alapult, hanem földrajzi terjeszkedésen is. A cég megerősítette jelenlétét Latin-Amerikában új kolumbiai irodák megnyitásával.

CSR kezdeményezések a válság idején

A társadalom és ügyfelek iránti felelősségétől vezérelve a vállalat 2020-ban a környezetvédelmi kihívásokra adott válaszként meghatározó CSR-stratégiát dolgozott ki. A programban célul tűzte ki, hogy 2025-ig félmillió villamosított járművet üzemeltet, ami 30 százalékkal kevesebb átlagos szén-dioxid-kibocsátást eredményez majd a teljes flottájában. Emellett egy másik fontos projektbe is belekezdett: 12 országban közel 350 járművet kínált fel a vállalat díjmentesen az egészségügyi dolgozók munkájának megsegítésére. Az Arval társadalmi felelősségvállalási programját platina EcoVadis besorolással jutalmazták, mely a vállalatok CSR-tevékenységét értékelő független nemzetközi szervezet legmagasabb szintű elismerésének minősül.

2021: új mobilitási szolgáltatások a portfólióban

Az Arval Csoport három új mobilitási terméket – Mobility Hub, Mobility App és Mobility Consulting - indított el azzal a szándékkal, hogy vezető szerepet töltsön be a fenntartható mobilitás terén. Ezek a szolgáltatások együttesen az iparágban most jelennek meg először: egy megosztáson alapuló megoldásokat összegyűjtő tudásközpont, egy mobilitási megoldásokat rendszerező applikáció és egy konzultációs platform. Az újdonságok elsőként Hollandiába, Franciaországba és Németországba érkeztek meg.

„Nagyon bízom ebben az évben, sok projekt és kezdeményezés áll előttünk.

A mostani beruházások 2021-ig és az elkövetkezendő években is erősítik jövőképünket, és terveink szerint idén meghaladjuk a 2020-as flottanövekedést"

– nyilatkozta Alain van Groenendael, az Arval elnöke és vezérigazgatója.

„Várakozásokkal telve vágunk neki a 2021-es évnek Magyarországon is, hiszen ügyfeleink már idén találkozhatnak majd az Arval Beyond stratégia első lokális eredményeivel, például a gőzerővel zajló mikromobilitási fejlesztéseinkkel, illetve az első konkrét lépésekkel a még zöldebb flották irányába. 2020-ban a korlátozások alatt rengeteg belső fejlesztést hajtottunk végre, és ezeknek köszönhetően erős kereskedelmi- és operációs csapattal, valamint jelentős ambíciókkal vágunk neki az előttünk álló évnek” – emelte ki Gwénael Cévaer, az Arval Magyarország ügyvezető igazgatója.

Kiemelt Partnereink