Szolgáltatók Segítséget nyújt az autóipari szoftverfejlesztéshez a QFD

Segítséget nyújt az autóipari szoftverfejlesztéshez a QFD

autopro.hu | 2023.06.14 11:18

Segítséget nyújt az autóipari szoftverfejlesztéshez a QFD

Fotó: QFD Group Kft.

A QFD Group Kft. Automotive SPICE® bevezető képzést (ID 515-HU) szervez júniusban. A VDA 6.3 szabvány részét alkotó A-SPICE segít az autóipari vállalatoknak meghatározni és fejleszteni a szoftverfejlesztési folyamataik minőségét és hatékonyságát.

Az Automotive SPICE, az új VDA 6.3 szabványban jelentős szerepet kap. A VDA 6.3 az autóiparban alkalmazott követelményeket definiálja a folyamatok hatékony kezelésére, és az A-SPICE módszertant beépíti a folyamatértékelési rendszerbe. Az A-SPICE a szoftverfejlesztési folyamatok minőségét és értékelését szabályozza az autóiparban. Az A-SPICE a folyamatok hatékonyságát, dokumentációját, valamint a fejlesztési és tesztelési tevékenységek minőségét értékeli. Így az A-SPICE segít az autóipari vállalatoknak meghatározni és fejleszteni a szoftverfejlesztési folyamataik minőségét és hatékonyságát a VDA 6.3 szabvány által meghatározott követelmények alapján.

Háttér és témák

A SPICE (Software Process Improvement and Capability Determination) elnevezésű ISO/IEC 330xx szabványsorozat az ISO/IEC 15504 utódja, széles körben alkalmazott és elfogadott követelmény szoftverfejlesztési folyamatok értékelésére és fejlesztésére világszerte és különösen a német autóiparban.

Az Automotive SPICE® 2006 óta érhető el. Ezt az ISO/IEC 330xx szabványsorozatnak megfelelő értékelési modellt az autóipar igényeihez igazították. 2007 óta az Automotive SPICE® az autóipari beszállítók szoftverrendszer fejlesztéseinek mércéjévé vált, és állandó eleme az OEM-ek beszállító értékeléseinek. Ez a kétnapos képzés az ISO/IEC 330xx-en alapuló Automotive SPICE® alapos lényegi megértését szolgálja.

Célközönség

Autóipari fejlesztési projektekben dolgozó munkatársak (például fejlesztők, tesztelő mérnökök, projekt menedzserek), minőségügyi és folyamatmérnökök, valamint egyéb munkatársak, akik részt vesznek ezekben a projektekben.

Célok

A résztvevők megismerkednek az Automotive SPICE® módszerrel és az értékelési modellel, valamint részletes ismertetést kapnak a folyamatterületekről és az egyes folyamatokról a HIS Scope-ból. Ezenkívül részletesen bemutatjuk az Automotive SPICE® értékeléséhez alkalmazott eljárást, valamint a 2. és 3. képességi szintet.

Dátum: 2023.06.22 09:00 - 2023.06.23 17:00 (Csütörtök - Péntek)

Helyszín: QFD Group

A képzéssel kapcsolatos további információkért látogass el a QFD weboldalára!

További szakmai események megtekintéséhez keresse fel az autopro.hu Eseménynaptárát!

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink