Szolgáltatók Projektkezelés Dassault Systèmes ENOVIA V6-tal (x)

Projektkezelés Dassault Systèmes ENOVIA V6-tal (x)

autopro.hu | 2013.09.05 14:00

Projektkezelés Dassault Systèmes ENOVIA V6-tal (x)

A termékek napjainkban egyre összetettebbek és sok, különböző felszereltséggel kell előállítani őket. Az ENOVIA segíti a termékcsaládok meghatározását. Hierarchiába lehet szervezni a futó vagy jövőbeli konstrukciókat, definiálva, hogy hol, milyen alkatrészek kerülnek felhasználásra.

Változtatás esetén a termékcsaládból egy magasabb revíziót lehet létrehozni, be lehet állítani az egyes elemek milyen státuszon vannak, így nyomon követhető a termék fejlődése. Elkerülhető, hogy egy árajánlat helytelen alkatrészekre készüljön, vagy rossz rendelést adjon le egy cég.

A konstrukcióhoz három különböző tételjegyzéket (BOM) lehet létrehozni. Az első a konstrukciós, ami tartalmazza a termék elemeit, nemcsak a mechanikus, hanem az elektronikus és szoftveres tételeket is beleértve. Megadhatjuk a mennyiségeket, azonosítószámokat. Ezekből az információkból legenerálhatjuk a CAD struktúrát, de ennek fordítottja is működik, hogy egy meglévő konstrukcióról készítünk tételjegyzéket. Az ENOVIA V6 nemcsak a CATIA, hanem egyéb CAD alkalmazásokkal is képes együtt működni és a leírtakat végrehajtani.

A második a gyártási tételjegyzék, ami az első kibővítése. Jelölhetjük, hogy a konstrukció egyes részeit melyik gyárban készítik. Ennek megfelelően a tételjegyzéket szét lehet bontani. Megadható, mik a gyártott vagy beszerzett tételek, ha egy alkatrész hiányzik, akkor milyen alternatívái lehetnek. A harmadik pedig a karbantartási tételjegyzék, amin rögzítve vannak az egyes cserealkatrészek vagy egységek és a kivételezéshez szükséges eszközök. Ezen kívül, még sok egyéb funkcionalitást tartalmaz a termékkezelő megoldás és lehetőség van a rendszer egyedi igények szerinti testre szabására.

Összegezve az ENOVIA V6 előnye, hogy adatbázis alapon történik a termék teljes kezelése. Egy rendszerben, összekapcsolva hozzuk létre a konstrukciós és a tételjegyzék adatokat. A módosítási folyamatok szabályozottak és visszakövethetőek.


3DEXPERIENCE FORUM 2013 (CAD-Terv PLM nap)

A fentiekben ismertetett megoldással részletesebben megismerkedhet a 2013. október 3-án rendezett szakmai napunkon. Jöjjön el, teszteljen tegye fel kérdéseit, és ismerje meg személyre szabott megoldáscsomagjainkat, mellyel gyorsabban és hatékonyabban oldhatja meg a mindennapi munkája során fellépő problémákat.

A CAD-Terv PLM nap részleteiért kattintson!

A legújabb PLM megoldások, több, mint 15 év tapasztalatával, gyakorlatiasan!

(x)

Kiemelt Partnereink