Szolgáltatók Logisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren

Logisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren

MTI | 2013.08.12 18:16

Logisztikai fejlesztés a debreceni repülőtéren

Ötezer négyzetméteres logisztikai csarnok épül 550 millió forintos beruházással a debreceni repülőtéren, augusztus 12-én tartották a bokrétaavató ünnepséget.

Hirdetés

Papp László debreceni alpolgármester az ünnepségen úgy fogalmazott: a helyi önkormányzat maga is résztvevője a gazdaságfejlesztésnek. Emlékezetett: a város tervei szerint három év alatt, 2015 végéig 50 ezer négyzetméter beépített ipari infrastruktúrát kell produkálnia a repülőteret üzemeltető Xanga cégcsoportnak.

Herdon István, a Xanga vezérigazgatója elmondta: a repülőtéren a keleti országrészben egyedülálló logisztikai központot alakítanak ki légi, vasúti és közúti terminállal. Jelenleg egy nagy német logisztikai társasággal tárgyalnak, hogy miként tudna majd bekapcsolódni az áruszállításba a debreceni repülőtéren.

A repülőtéri logisztikai központban mintegy 200 új munkahely jön létre - tette hozzá Herdon István, aki emlékezetett arra is: a debreceni Határ úti ipari parkban jelenleg négy gyárat építenek, az ötödiket szeptemberben kezdik. Az öt új üzem összesen mintegy ezer embernek biztosít majd munkahelyet.

Papp László elmondása szerint Debrecen városa további 11 hektáros területtel rendelkezik a repülőtér déli térségében, ahol további ipari parki fejlesztésekre van lehetőség.

A szeptemberre elkészülő csarnokban - amelynek 550 millió forintos költségéhez 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós forrást nyert a cég az Új Széchenyi Terv pályázatán - lehetővé válik a közúton, vasúton, légi úton fuvarozott akár 10 ezer raklap mennyiségű árucikk korszerű, egyidejű tárolása - mondta Herdon István.

Kiemelt Partnereink