Szolgáltatók Kulcsrakész csarnokokat épít a Pallér

Kulcsrakész csarnokokat épít a Pallér

autopro.hu | 2019.11.05 04:30

Kulcsrakész csarnokokat épít a Pallér

A száz százalékban magyar tulajdonban álló Pallér Csarnok Kft. gyártó- és üzemcsarnokokat, logisztikai raktárakat tervez és kivitelez immár több mint egy évtizede. Tevékenységükkel annyira elégedett volt több hazánkban működő német gyártó vállalat, hogy immár Németországban is jelen vannak a csarnoképítéssel. Megrendelőik között autóipari, gépgyártó, villamosipari, műszergyártói multinacionális vállalatok és a kkv szektor stabil szereplői vannak, de a gyógyszeripari és a logisztikai szereplőknek is kínálnak kulcsrakész megoldásokat.

A jelenlegi feszített, munkaerőhiányos építőipari piaci adottságok között a Pallér Csarnok hatalmas előnye, hogy saját tervezőmérnöki és szakmunkás kivitelezői állománnyal dolgozik. Több mint 170 csarnok megépítésén és sikeres átadásán vannak túl, egy évben 12-15 projektet visznek, ezek jellemzően kétezer és 30 ezer négyzetméter közötti gyártócsarnokokat, logisztikai raktárakat jelentenek.
„2021-től nagy változások állnak be az épületek energetikai megfelelőségi szabályozásában. A beruházó 2021. január 1. után már csak akkor kaphatja meg a használatbavételi hatósági igazolást, ha megfelel a szigorúbb energetikai követelményeknek. Vagyis azok a csarnokberuházások, amelyek jövő őszig nem zárulnak le, és terveik még nem a 2021. január 1. után érvényes energetikai elvárások szerint készültek, illetve kerülnek kivitelezésre, jelentős költségnövekedéssel járhatnak" – hívta fel a figyelmet Illés Tamás, a Pallér Csarnok Kft. üzletfejlesztési vezetője. Hozzátette, hogy bármelyik fázisban is van egy üzem vagy logisztikai csarnok, kellő szakmai segítséggel minden érintett vállalkozás kivédheti az új szabályozásból adódó problémákat.
Amiben segíteni tudunk
DÖNTÉSTÁMOGATÁS – tanulmánytervek, látványtervek, beruházási költségkalkulációk készítése
TERVEZÉS – koncepciótervtől az engedélyes terven át a kiviteli tervdokumentációig
GENERÁLKIVITELEZÉS - csarnoképítés kulcsrakész állapotban, rejtett költségek nélkül

A-tól Z-ig

A Pallér Csarnok az ötlettől a kulcsrakész átadásig vállalja a döntéstámogatást, tervezést és kivitelezést, de természetesen meglévő tervet, tervdokumentációt is átvesznek, és költségcsökkentő javaslataikat követően erre is elkészítik a részletes kivitelezési ütemtervet és generálkivitelezői árajánlatukat. A minden építési szakágra kiterjedő szaktudással rendelkező vállalat építész tervezőkkel, statikusokkal, gépészeti és elektromos tervezőkkel, tűzvédelmi szakértőkkel erősíti csapatát, versenyelőnyét a saját állományban foglalkoztatott kivitelezői gárdájával növelve. Ez maximális reagálási képességet biztosít a Pallérnak még abban az esetben is, ha több, egymással párhuzamosan haladó, azonos készültségi szinten lévő projektet is kell vinnünk" – magyarázta Illés Tamás.

Költségszempontú tervezés

Az, hogy végül mennyibe kerül egy négyzetméter csarnok megépítése, nagy mértékben függ attól, hogy mennyire körültekintő a tervezés. Ahogy a terméktervezés fázisában be kell azonosítani a termék összes paraméterét, funkcióját, környezetét, felhasználását, úgy a csarnoképítés során sem engedhető meg semmiféle ütközés a későbbi használat során. A Pallér Csarnok ezért arra törekszik, hogy az építészeti, gépészeti koncepció kialakításában mindvégig konzultatív jelleggel vonja be a megrendelőt, megismerve annak igényeit, kitérve akár jövőbeli bővítési elképzeléseire is, amelyeket így szintén be lehet építeni a leendő épület életciklusába. Csakis ez a körültekintő szemlélet segítheti elő, hogy jelentős hozzáadott érték születhessen, és hogy a termelés minél hamarabb megindulhasson.
Illés Tamás üzletfejlesztési vezető, Pallér Csarnok Kft.

Emelkedhetnek a beruházási költségek

Mindenki tapasztalhatja, hogy a logisztikai raktárak és üzemcsarnokok mostanában nagyon gyorsan nőnek ki a földből, de ez nem érzékcsalódás, az ilyen beruházások akár egy évnél rövidebb idő alatt is elkészülhetnek. Ám mindenképpen javasolt az előre gondolkodás, a kapacitás-áthelyezéssel kapcsolatos stratégiai tervezés. Annál is inkább, mert Magyarországon fontos változások lépnek életbe a 2020. december 31-e után használatba vételre kerülő épületek esetében. A 2020. december 31-e után használatba vételre kerülő épületek esetén meg kell felelnie az épületnek a 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet 6. mellékletben foglalt követelményeknek, tehát teljesíteni kell a közel nulla energiaigényű épületek követelményszintjét. Ez azt jelenti, hogy ezen időpont után épületet csak úgy lehet használatba venni, ha annak energiaellátása legalább 25 százalékban megújuló energiaforrásból biztosítható. Vagyis a beruházónak úgy kell gondolkodnia, hogy ne csak az épület álljon készen, hanem az érvényes használatba vételi engedély iránti kérelem elbírálása is megszülessen jövő év végéig. Tehát akár rendelkezik jelenleg tervekkel, akár most gondolkozik a tervezés elindításán, javasolt, hogy mindenképpen keressen meg bennünket, hogy személyre szabott ütemtervvel segíthessük a beruházás eredményes megvalósítását még a 2020. december 31-i használatba vételi határidő előtt" – részletezte az üzletfejlesztési vezető.
A többek között BISNODE, KKV TOP 100, DUIHK „Megbízható Munkaadó” tanúsítvánnyal rendelkező, illetve ISO 9001-es szabvány szerint működő Pallér Csarnok Kft. az évek során több mint 170 csarnokot épített és mintegy 100 csarnokot tervezett.

Kiemelt Partnereink