Szolgáltatók Jól halad céljai felé az AutoWallis

Jól halad céljai felé az AutoWallis

autopro.hu/B.A. | 2020.01.31 10:47

Jól halad céljai felé az AutoWallis

Fotó: Instagram/BMW

Az előzetes adatok alapján 2019-ben jelentősen felpörgött a gépjármű-értékesítés az AutoWallis-nál: 21,1 százalékkal, 6008 darabra bővült az eladott gépjárművek összesített száma.

Ebből a belföldön eladott új 21,2, a használt 39, míg a külföldön eladott új gépjárművek száma 15 százalékkal bővült. Jó évet zárt a szolgáltatói üzletág is, miután a szervízórák száma 12,6, a gépjárműkölcsönzés terén a bérleti napok száma pedig 12,5 százalékkal emelkedett.

A stratégia megvalósítása

Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága (Nemzetközi disztribúciós, Belföldi disztribúciós, Autóipari szolgáltatói) erős évet zárt 2019-ben, összemérve az előző év összesített értékesítési darabszámaival, a szervizórák számaival, a kölcsönzési flottamérettel és a bérleti napok számával.

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a társaság 2019-es értékesítési adatai alapján elmondta, hogy az eredmények alapján jól halad a társaság tavaly tavasszal meghirdetett stratégiájának megvalósítása: továbbra is erős az organikus növekedés, a belföldi bővülés a piaci átlag feletti, és az AutoWallis külföldi piacait is az uniós átlagot meghaladó növekedés jellemzi.

Hosszabb bérleti idő

Az AutoWallis Nemzetközi disztribúciós üzletága az előző évvel összehasonlítva 15 százalékkal több, összesen 1996 darab új autót értékesített. A Belföldi disztribúciós üzletág az új gépjármű eladásait 21,2 százalékkal 3210, míg a használtakét 39 százalékkal, 802 darabra növelte. Mindez azt jelenti, hogy az összesített értékesítés 21,1 százalékkal 6008 darabra emelkedett.

Az Autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 12,6 százalékkal 49 640-re, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 10,7 százalékkal 592 darabra bővült. A bérleti események számának kis mértékű, 1,8 százalékos csökkenését ellensúlyozza, hogy a bérleti napok száma az átlagos bérleti esemény hosszának növekedésével párhuzamosan 12,5 százalékkal, 139 437-re emelkedett.

Enyhe emelkedés

Az AutoWallis árfolyama ma 1,5 százalékkal 102 forintra emelkedett nem sokkal a Budapesti Értéktőzsde nyitása után. Idén már 5,4 százalékos pluszban van a papír, amelynek az elmúlt egy éves árfolyammozgása azonban nem néz ki ilyen jól, ugyanis 25,1 százalékkal csökkent az árfolyam.

Tizennégy ország

A vállalat 2018-as, nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált 65,5 milliárdos árbevételének duplázását tervezi 2024-re, melyet elsősorban organikus úton akar elérni. A vállalat célja emellett, hogy az autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos, akvizíciós úton történő szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön. Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző. A csoport által képviselt márkák között vannak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixt rent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.

Nyitókép: instagram.com/bmw/

Kiemelt Partnereink