Szolgáltatók Jelentkezzen az 51. Autóbusz Szakértői Tanácskozásra!

Jelentkezzen az 51. Autóbusz Szakértői Tanácskozásra!

autopro.hu/P.B. | 2021.09.23 15:17

Jelentkezzen az 51. Autóbusz Szakértői Tanácskozásra!

Az elektromos buszok és a Volánbusz flottája is témája lesz a Tanácskozásnak. | Fotó: Pörge Béla

Tavaly a koronavírus-járvány miatt elmaradt, ám idén a Gépipari Tudományos Egyesület (GTE), a Magyar Buszgyártók Szövetségével (MABUS) közösen, folytatva a fél évszázados hagyományt, 2021. október 14-én megrendezi az 51. Autóbusz Szakértői Tanácskozást.

A rendezvényt idén a fővárosban, a négycsillagos Hotel Anna Budapestben tartják. A konferencia iránti nagy szakmai igényt és várakozást mutatja, hogy az előadást vállaló kormányzati és szakági vezetők, gyártó és értékesítő vállalatok, fejlesztők számos, az átalakuló autóbusz közlekedéssel és technológiával kapcsolatos előadásra vállalkoztak.

A Tanácskozás fő témái várhatóan az autóbusz park korszerűsítése, az elektromos hajtás és az elektronikus vezérlés megjelenése, elterjedése lesznek. Ahogyan a szervezők is írják, az esemény nem titkolt célja – a hagyományoknak megfelelően, túl a személyes találkozások lehetőségén – a szakma felkészítése a változások sikeres fogadására.

Komoly témák

Az előzetes (de még nem véglegesített) program szerint az eseményen Dr. Palkovics László, Innovációs és Technológiai miniszter is tart majd előadást, valamit megismerhetjük a Volánbusz járműparkjának fejlesztését Nagy Attila József főigazgató tolmácsolásában. Ezt követően a főváros buszos helyzetéről kapnak tájékoztatást a résztvevők, előbb a BKK, majd a BKV szempontjából.

A délelőtti programblokk végén az új magyar csuklósbuszról, a Credo Econell 18 Next modellről tart előadást Tormássy Attila és Szombath Imre. Kora délután a magyar elektromosbusz-piac legfontosabb szereplői tartanak előadást, így a BYD, a Mercedes, az Ikarus és az MAN képviselőit hallgathatják meg az érdeklődők, míg az utolsó blokkban a hibrid technológiákról lesz szó.

Az október 14-i eseményre szeptember 28-ig lehet jelentkezni a GTE honlapján, ahol a rendezvényhez közeledve egyre több részletet is közzé tesznek majd a Tanácskozásról.

Kiemelt Partnereink