Szolgáltatók Hihetetlen mértékben bővült a német töltőinfrastruktúra

Hihetetlen mértékben bővült a német töltőinfrastruktúra

autopro.hu/V.M. | 2020.06.12 09:22

Hihetetlen mértékben bővült a német töltőinfrastruktúra

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Német Energia- és Vízipari Szövetség (BDEW) adatai szerint egy év leforgása alatt az ország nyilvános elektromos töltőhálózata közel 60 százalékkal, egészen pontosan 59,4 százalékkal bővült.

Idén májusban, Németországban összesen 27 730 elektromos töltőpont volt elérhető, míg egy évvel korábban még csak 17 400 darab volt. A villámtöltők a töltőpontok 14 százalékát teszik ki jelenleg.

A Reuters szerint a hálózat bőven ki tudja elégíteni az igényeket, Németországban ugyanis összesen mintegy 280 ezer akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid jármű szerepel a nyilvántartásokban, az infrastruktúra a jelen fejlettség mellett pedig 440 ezer járművet képes kiszolgálni.

Állami hátszéllel folytatódhat a bővítés

A német kormány nemrég dolgozott ki egy 130 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomagot, melyből 2,5 milliárdot kívánnak a töltőinfrastruktúra fejlesztésére fordítani

A BDEW ügyvezető igazgatója, Kerstin Andreae a csomaggal kapcsolatban elmondta, hogy a koronavírus okozta krízis komoly kihívást jelent a töltőállomások üzemeltetőinek, éppen ezért most még fontosabb számukra, hogy állami támogatást kapjanak a további fejlesztésekhez.

Kiemelt Partnereink