Szolgáltatók Házon belül keres utódot a Total vezetője

Házon belül keres utódot a Total vezetője

MTI | 2014.05.16 09:54

Házon belül keres utódot a Total vezetője

Christophe de Margerie, a francia Total olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója szerint hagyományaikhoz hűen, a vállalaton belüli jelöltek közül választják ki utódját, és nem keresnek külsős embereket.

Hirdetés

- A Totalnál komoly logikai érv van amellett, hogy a csoporton belülről érkezzen az elnök és a vezérigazgató is. Már így is elegen vagyunk, van elég tehetséges emberük ahhoz, hogy ezt megtehessük. Ha ez nem így lenne, akkor én se végeztem volna jól a munkám, mert az utódom kinevelése is a feladatom - nyilatkozta Christophe de Margerie egy pénteken megjelent interjúban.

Christophe de Margerie idén tölti be a hatvanhármat, és 2007 óta vezeti a vállalatot. Elvileg 2015-ben lejár a megbízatása, de a Total igazgatótanácsa az elnöki és vezérigazgatói poszt korhatárának növelését kéri a részvényesek közgyűlésétől, hogy Margerie tovább vezethesse a Totalt.

Még nem lehet tudni, hogy pár év múlva ki vehetné át Christophe de Margerie helyét, de a legtöbbször Philippe Boisseau és Patrick Pouyanne nevét emlegetik. Előbbi a vállalat megújuló energiaforrásokkal foglalkozó divízióját vezeti, utóbbi a finomítói üzletágat.

A Total részvényárfolyama 2014-ben több mint 16 százalékkal nőtt, és előző héten elérte az 53,08 eurót. Tőzsdei értéke alapján a Total a legnagyobb francia vállalat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink