Szolgáltatók Globális töltőállomásokat hoz létre a VinFast alapítója

Globális töltőállomásokat hoz létre a VinFast alapítója

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.20 08:17

Globális töltőállomásokat hoz létre a VinFast alapítója

Fotó: VinFast

A vietnami elektromos járműveket gyártó VinFast alapítója március 18-án, hétfőn elindította a V-Green nevű, elektromos töltőállomásokkal foglalkozó vállalatot, amely elmondása szerint a VinFast járműveinek globális támogatását helyezi előtérbe.

Hirdetés

A V-Green globális partnerként fog működni, és egy átfogó töltőhálózat létrehozásában fog élen járni – áll a vállalat közleményéven. „A V-Green közvetlenül fog földterületeket és partnereket keresni a VinFast kulcsfontosságú piacain a töltőhálózat létrehozásához és bővítéséhez" – tették hozzá.

A VinFast, amelyet Vuong alapított 2017-ben, és tavaly debütált a Nasdaqon, azt mondta, hogy 2024-re legalább 50 országban kíván terjeszkedni. Vietnamban a V-Green lesz felelős a VinFast meglévő töltőhálózatának üzemeltetéséért és irányításáért, és öt év működés után fontolóra veszi a töltési szolgáltatások kiterjesztését más elektromosautó-gyártókra. Mint mondta, a következő két évben mintegy 404 millió dollárt költene a töltőhálózat új csatlakozóhelyeire és korszerűsítésére – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink