Szolgáltatók Fülöp Zsolt: A logisztikai ágazatnak támogatás kell, hogy az Ipar 4.0 ritmusát felvéve fejlődhessen

Fülöp Zsolt: A logisztikai ágazatnak támogatás kell, hogy az Ipar 4.0 ritmusát felvéve fejlődhessen

autopro.hu/Sz.F. | 2018.03.08 15:00

Fülöp Zsolt: A logisztikai ágazatnak támogatás kell, hogy az Ipar 4.0 ritmusát felvéve fejlődhessen

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetségének (MLSZKSZ) elnöke szerint a hazai ipari-logisztikai beruházások ígéretesen alakulnak. A fejlődés a következő egy-két évben bizonyosan folytatódik, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a nemzetközi események hatását sem – állítja.

Ígéretesen alakulnak az ipari-logisztikai beruházások Fülöp Zsolt, az MLSZKSZ elnöke szerint írta a Magyar Hírlap.

A lap csütörtöki számában közölt interjúban elmondta, a fejlődés a következő egy-két évben bizonyosan folytatódik, de nem lehet figyelmen kívül hagyni a nemzetközi események hatását sem.

–  A jövőkép sajnos a nemzetközi térben érzékelhető események miatt bizonytalan. Ilyen kérdés például, hogy a kínai gazdasági fejlődés lufinak bizonyul-e és kipukkadhat-e, hogy milyen irányt vesz a szíriai konfliktus, miféle hatása lesz a brexitnek, hogyan teljesít a német gazdaság, miképpen alakul az észak-koreai helyzet, miként az is, mi lesz az orosz–ukrán ellentét kimenetele – hangzott el az interjúban.

Fülöp Zsolt szerint ezek hatással vannak a piacra.

– Ezzel magyarázható a hazai cégek fejlesztési óvatossága, hogy alacsony a kockázatvállalási hajlandóságuk, ami valahol érthető, hiszen ott van még a fejekben a 2008-as gazdasági válság emléke. A szakma egyöntetűen úgy látja, a logisztikai iparágnak szüksége lenne még néhány csendes, piaci növekedést hozó évre, az igényeket jól kezelő támogatási rendszerre ahhoz, hogy az Ipar 4.0 ritmusát felvéve fejlődhessen, erősödhessen – mondta Fülöp Zsolt.

Kiemelt Partnereink