Szolgáltatók Folyamatosan növeli forgalmát a Fabion

Folyamatosan növeli forgalmát a Fabion

Mester Nándor | 2013.11.29 13:35

Folyamatosan növeli forgalmát a Fabion

Az elmúlt években évente húsz-huszonöt százalékkal tudta növelni forgalmát a hidraulikai rendszerek építését, javítását és kereskedelmét végző debreceni Fabion Kft. A cég eszközparkját is korszerűsítette és bővítette a létszámot.

Mezőgazdasági cégként indult, mára már az ipar számos területén működő vállalat partnere a 2003-ban önálló társaságként alapított Fabion Kft. A hidraulika és a gépépítés területein szolgálja ki a műszaki berendezéseket gyártó, üzemeltető vagy javító, karbantartó vállalatokat. A gyártás mellett tervezéssel, szaktanácsadással és hidraulikus elemek forgalmazásával is foglalkozik.

SMG présgép felújítása a Hajdu Autotechnikának

Fábián István ügyvezető arról számolt be lapunknak, hogy – más, főleg gyártó cégekkel ellentétben – nekik jól jött a válság, hiszen felértékelődött a meglévő eszközök felújítása. Egyre több megrendelés érkezett a különféle hidraulikai rendszerek javítására, karbantartására. Az általuk korábban értékesített termékek, berendezések, telepített rendszerek garanciális és azon túli szerviz szolgálatát is ellátják műhelyükben, vagy helyszíni kiszállást végeznek.

„ Mi kis cég vagyunk, de idén három fővel bővültünk. Az elmúlt három évben folyamatosan és ütemesen (évente 20-25 százalékkal) nőtt a bevétel, idén várhatóan 80 millió forint körül lesz. Reményeink szerint a fejlődés nem áll meg a következő években sem” – ecsetelte a cég helyzetét az ügyvezető.

A háttérben folyamatos fejlesztés is áll: növelték például a forgácsoló kapacitást. Saját forrásból végezték el ezt a beruházást, használt, jó minőségű gépet vásároltak. Rendelkezésükre áll korszerű eszterga, marógép, csőhajlító is. Kis szériás termékeket állítanak elő, a nagyobb már nem lenne gazdaságos. – érvelt a társaság első embere.

Fábián István a debreceni Mechwart András Gépipari Szakközépiskolában gépgyártás technológiai ismereteket szerzett, majd a városban maradva a Debreceni Műszaki Főiskolán karbantartó mérnöki szakirányon szerzett diplomát. Ezt később megfejelte ugyanott egy minőségügyi szakmérnöki diplomával. Szakmai pályafutásának fontos állomása volt a Bosch Rexroth Kft-nél eltöltött kilenc év, ott szervizmérnökként dolgozott, feladatai közé tartozott a helyszíni hibakeresés és javítás, új berendezések beüzemelése, szivattyúk javítása, próbapadi beállítás, beszabályozás és bemérés.

Tavalyelőtt és tavaly telephelybővítés is volt, fűtéskorszerűsítést hajtottak végre: beállítottak egy pellettel üzemelő kazánt. Ezen kívül azzal javították az eszközparkot, hogy biológiai alkatrészmosót állítottak üzembe. A fejlesztésekhez segítséget kaptak az Európai Unió és az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében elnyert mikrovállalkozási támogatás révén.

A szakember utánpótlást ugyanakkor Fábián István elég nagy gondnak tartja, és úgy látja, hogy ezzel nem csak az ő cégük, hanem a kelet-magyarországi régióban más ipari cégek is küzdenek. „Volt nálunk egy pályakezdő mérnök, aki két évig dolgozott itt, de amikor úgymond termőre fordult volna a vele kapcsolatos képző munkánk, elment külföldre” – fűzte hozzá a cégvezető, aki ezzel együtt nem tett le arról, hogy a későbbiekben együttműködjön szakképző intézetekkel.



Kiemelt Partnereink