Szolgáltatók Folyamatosan állnak forgalomba az új buszok a Volánnál

Folyamatosan állnak forgalomba az új buszok a Volánnál

MTI/autopro.hu | 2021.08.02 06:21

Folyamatosan állnak forgalomba az új buszok a Volánnál

Az egyik első új Econell Veszprém megyében. | Fotó: Pörge Béla

Nem minden megyében kísérte ünnepélyes átadó a legújabb Credobus Econellek forgalomba állását, ettől még július utolsó napjaiban több megyében is megjelentek az első példányok. Fejér, Nógrád, Somogy és Veszprém megyében is a napokban kezdték meg szereplésüket a buszok.

Nyolc darab Credo Econell 12, szóló típusú alacsony belépésű autóbusz kezdi meg szolgálatát Nógrád megyében az év elején kiírt közbeszerzés eredményeképpen, emellett az első buszok Fejér, Somogy és Veszprém megyében is forgalomba álltak a napokban – míg korábban Jász-Nagykun-Szolnok és Zala megye útjain kezdték meg a szolgálatot az új magyar buszok.

Az első 150 darab Credo Econell 12 típusú, szóló jármű már a nyár végéig megkezdi a szolgálatát; a buszok - Pest megye kivételével - országszerte forgalomba állnak – közölte a Volánbusz.

A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel.

A Volánbusz az idei év végéig összesen ötszáznál is több autóbuszt vásárol, ezek többsége – 365 darab – Credo Econell lesz, melyeket Mosonmagyaróváron gyártanak.

Kiemelt Partnereink