Szolgáltatók Erre nem mindenki gondolt: előbb lehet nyereséges az Uber

Erre nem mindenki gondolt: előbb lehet nyereséges az Uber

autopro.hu/B.A. | 2020.02.07 16:22

Erre nem mindenki gondolt: előbb lehet nyereséges az Uber

Fotó: Instagram/uber

A vállalat menedzsmentje kijelentette, hogy annak köszönhetően lehet nyereséges a társaság, hogy a költségcsökkentési program a vártnál is jobban alakulhat.

Hirdetés

A vállalat a negyedév során 64 cent egy részvényre jutó veszteséget termelt, ami 1 centtel kevesebb, mint ami a prognózisban szerepelt. Árbevétel soron 3,7 milliárd dollárt értek el, ami 30 millióval haladja meg az elemzői előrejelzést és több mint 25 százalékkal a tavalyi árbevételt. Az előzetes tervek szerint profitot leghamarabb egy 2021-es negyedév során látott volna a vállalat, ugyanakkor ezzel a hírrel jelentősen meglepte a befektetőket az Uber – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt.

Ugrott az árfolyam

A személy- és ételszállítási üzletága továbbra is növekszik a társaságnak, a negyedév során a várakozásokat meghaladó ütemben bővült és az idei évre is pozitív kilátásokat fogalmazott meg a vállalat felső vezetése. Az Uber tervei közt szerepel, hogy a vállalat egyes szolgáltatásait aktívan használó felhasználók a vállalat többi megoldásait is gyakrabban kezdjék használni. Az Uber árfolyama a zárás utáni kereskedésben 5,7 százalékkal emelkedett.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink