Szolgáltatók Elektromos targoncákra vált a Hagebau Logistik

Elektromos targoncákra vált a Hagebau Logistik

autopro.hu/P.B. | 2020.04.24 15:16

Elektromos targoncákra vált a Hagebau Logistik

Fotó: Jungheinrich

A Hagebau Logistik öt német városban rendelkezik telephellyel, ezekben összesen kétszáz targoncát fognak lecserélni elektromosra. A céldátum és a beruházás összege még nem ismert, ahogy az sem, hogy pontosan milyen típusú járművekről lesz szó.

Tervei szerint a jövőben a Hagebau Logistik az összes targoncáját lecseréli bérelt, elektromos járműre. A targoncákat a Jungheinrich biztosítja, mely gyártó szerint az elektromos targoncák károsanyag-kibocsátása 42 százalékkal alacsonyabb, mint a dízel változatoké.

A flottacserével a Hagenbau jelentős mértékben csökkenteni tudja az ökológiai lábnyomát, ráadásul azzal, hogy a járműveket nem veszik meg, csak bérlik, a költségeket is csökkentik és elkerülik annak a lehetőségét, hogy túl sok járművük álljon munka nélkül.

Komoly elemzés után döntöttek a bérlés mellett

A Hagenbaunál korábban előfordult, hogy az ingadozó forgalom miatt több targonca vagy teherautó is munka nélkül állt. A most kötött megállapodás viszont lehetővé teszi, hogy húsz százalékkal kevesebb járművet használjanak, viszont ha szükség van rá, a Jungheinrich további kapacitást tud a cég rendelkezésére bocsátani – írja az Electrive.

A Hagenbau Logistik Westerkappeln, Neumünster, Herten, Schleinitz és Burgau településeken rendelkezik telephellyel.

Kiemelt Partnereink