Szolgáltatók Diákoknak rendezett versenyt az SMC

Diákoknak rendezett versenyt az SMC

autopro.hu | 2023.02.28 15:20

Diákoknak rendezett versenyt az SMC

Fotó: SMC Hungary Kft.

Közös jövőnk egyik kiemelten fontos záloga az oktatás. Napjainkban a digitalizáció körbevesz bennünket és az élet minden területét megváltoztatja. A negyedik ipari forradalom szükségessé tette a digitális kompetenciák fejlesztését is, amire kiváló alkalom lehet az SMC második alkalommal megrendezésre kerülő versenye, a Simulation of Mechatronics Challenge.

Az elmúlt években több szakmai szereplővel összefogva az SMC tanári továbbképzéseket kezdett szervezni, melyekről rengeteg pozitív visszajelzést kapott a vállalat. A mostani versennyel kifejezetten a tehetséggondozással foglalkozó tanárok munkáját szeretnék segíteni, egyben egy érdekes és izgalmas feladattal támogatni.

A verseny alapvetően az automatizálás, mechatronika, géptervezés, pneumatika és elektropneumatika, valamint a PLC programozás világával ismerkedő, érdeklődő, szakképzésben résztvevő diáksághoz szól. A versenyen induló diákok az iskolai képzés során elsajátított tudásukra, valamint a tőlünk megszerezhető kiegészítő ismeretekre támaszkodva megtervezhetik saját projektjüket, és az alkotás örömét és nehézségeit megtapasztalva megalkothatják virtuális berendezéseiket. Az érdeklődő Oktatási Intézmények legfeljebb két csapatot, csapatonként maximum két fővel nevezhettek a versenyre.

A versenyhez az SMC Hungary Kft. március 12-ig díjmentesen biztosítja az autoSIM-200 szimulációs programot, valamint azon online előadásait is, melyek segítségével könnyebben el tudják sajátítani a program használatát.

Komoly nyeremények

A három legjobb műszaki tartalmú pályázatot beküldők között az alábbi díjakat kínálják fel:

  • 1. helyezett: egyéves autoSIM-200 liszensz és e-learning csomag a pályázó Iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak.
  • 2. helyezett: egyéves e-learning csomag a pályázó Iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak.
  • 3. helyezett: egyéves e-learning csomag a pályázó Iskolának és ajándékcsomag a nyertes csapatnak.

A verseny már javában zajlik, részletes információkat a versenyről a vállalat weboldalán találnak az érdeklődők.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink