Szolgáltatók Benzinköltséget számolt fel az e-autók után a Hertz

Benzinköltséget számolt fel az e-autók után a Hertz

autopro.hu/R.K.E. | 2024.05.27 06:16

Benzinköltséget számolt fel az e-autók után a Hertz

Fotó: Hertz

Az amerikai Hertz autókölcsönző cég több esetben is kiszámlázta az elektromos autók bérlőinek a benzinköltséget. Csak egy médiajelentés hatására kapták vissza a pénzüket az érintettek. A cég „rendszerhibáról" beszél, amelyet azóta már kijavítottak.

Hirdetés

A Hertz benzinszámla-botránya akkor vált ismertté, amikor egy amerikai ügyfél a hétvégén kibérelt egy Tesla Model 3-at, és az autó bérleti díján felül 277 dolláros benzinszámlát kapott. Panaszai a jelek szerint először meghallgatás nélkül maradtak. A The Drive portál szerint a Hertz végül reagált a bejelentésére, és más érintettek is jelentkeztek.

Az elektromos autók a bérleti díjon felül egy kis feltöltési díjjal is járhatnak, ha a megbeszéltnél alacsonyabb akkumulátor töltöttségi szinttel adják vissza őket. A benzinigény? Nulla, tekintettel arra, hogy a tisztán elektromos autókban nincs benzintartály. Ennek ellenére a fent leírt esetben állítólag a Hertz egyik illetékes munkatársa először írásban hívta fel a figyelmet arra, hogy a díj helyes. A bejelentést követően azonban az ügyfélnek ezután visszafizették a díjat.

A cikkre adott válasz alapján ilyen esetek már körülbelül egy évvel ezelőtt is előfordultak. A Hertz sajnálkozva beszélt a The Drive-nak egy rendszerhibáról, amelyet mostanra már kijavítottak. Az érintettekkel proaktívan felvették a kapcsolatot. A visszatérítés mellett kártérítésként jóváírást kaptak volna a következő bérlésükre – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink