Szolgáltatók Az Uber elektromos rollert is akar gyártani

Az Uber elektromos rollert is akar gyártani

autopro.hu/Sz.K. | 2018.09.28 06:00

Az Uber elektromos rollert is akar gyártani

Az Uber saját rolleren dolgozik, mellyel többek között a Lime, a Bird és a Scoot riválisa lehet.

Az Uber új projektjével a Jump foglalkozik, amely április óta az Uber tulajdonában lévő kerékpármegosztó vállalat. A hardverről keveset tudunk, azonban az újítás sokban különbözhet a már létező rollerektől.

Miközben a fejlesztéseken dolgozik, az Ubernek a városvezetést is meg kell győznie működéséről. San Francisco közlekedési hatósága eddig egyelőre két vállalatnak, a Skipnek és a Scootnak adott engedélyt a tesztelésre, a Lime és a Spin kérelme az Uberé és a Lyfté mellett elutasításra került. A kilencvenezer lakosú Santa Monica azonban a Bird-nek, a Lime-nak, a Lyft-nek ls a Jump-nak is 16 hónapos engedélyt adott tesztjei lebonyolítására, az Uber így a Jump-on keresztül legalább egy helyszínt kap a tesztelésre.

A terjeszkedés hatással lehet az Uber partnerségére a Lime-mal, mely vállalat lehetővé teszi felhasználóinak, hogy zöld rollereket béreljenek alkalmazásán keresztül.

Az elektromos rollerek bérlése megosztó szolgáltatásnak számít. Egyrészről olcsók, csökkentik a hagyományos forgalmat, és elősegítik a mobilitást, másrészről azonban a tároló nélküli rendszer lehetővé teszi, hogy bárhol ott hagyjuk őket, tehát sokszor útban vannak a gyalogosoknak.

Csakúgy, mint a tároló nélküli biciklik, könnyen sérülnek, és elsődleges célpontokká váltak a tolvajok számára, akik csak egy ingyen fuvart akarnak, vagy eladják őket jó pénzért. Éppen ezen okokból kifolyólag San Francisco és Santa Monica néhány szabályozást is életbe léptetett: szerintük rollereknek helye van a városokban, de ki kell dolgozni még a megfelelő módot.

Kiemelt Partnereink