Szolgáltatók Az AutoWallis mindhárom üzletága dinamikusan növekedett

Az AutoWallis mindhárom üzletága dinamikusan növekedett

autopro.hu/B.A. | 2019.07.31 10:58

Az AutoWallis mindhárom üzletága dinamikusan növekedett

Az AutoWallis Nyrt. mindhárom üzletága, a nemzetközi disztribúciós, a belföldi disztribúciós és az autóipari szolgáltatóiban is növekedést ért el 2019. első félévében, az előző év hasonló időszakával összemérve az összesített értékesítési darabszámokat, szervizórákat, kölcsönzési flottaméretet és bérleti események számát tekintve.

Első alkalommal tettei közzé a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett AutoWallis Nyrt. az összesített értékesítési adatait bemutató AutoWallis Sales Report-ot.

Jelentős növekedés

Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója a piaci trendeket értékelve elmondta, hogy miközben az Európai Unióban a gépjármű értékesítési piac lassulásának jelei tapasztalhatóak, addig az AutoWallis által lefedett 14 közép-kelet-európai országban a régió piaci trendjeinek megfelelően üzletáganként eltérő mértékben ugyan, de jelentős mértékben tudott növekedni az idei első félévben. Ugyanezen időszakban az új személygépjármű forgalomba helyezés bővülése 5,35 százalék volt a magyar piacon a DataHouse adatai szerint.

Összesen 2504 új autót adtak el

Az AutoWallis nemzetközi disztribúciós üzletága a tavalyival összehasonlítva 13,5 százalékkal több, összesen 1076 darab új autót értékesített az idei első hat hónapban. A Belföldi disztribúciós üzletág az új autó eladásait 6,81 százalékkal 1428, míg a használt autó eladásait 75,29 százalékkal 454 darabra növelte.

Tizenegyezer autóbérlés

Az autóipari szolgáltatói üzletágon belül a szervizórák száma 15,12 százalékkal 25 118-ra, a gépjárműkölcsönzés kapcsán kalkulált flottaméret 10,99 százalékkal 495 darabra, míg a bérleti események száma 4,29 százalékkal 11 207 darabra nőtt a tavalyi első féléves adatokkal összehasonlítva. Az AutoWallis Sales Report mostantól minden negyedévet követő hónap utolsó napján jelenik meg.

Emelkedik az árfolyam

Az AutoWallis tőzsdei árfolyama ma délelőtt 3,9 százalékkal 119,5 forintra emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén. Idén 6,2, az elmúlt egy évben pedig 24,2 százalékkal ment feljebb a kurzus.

Tizennégy országban vannak jelen

Az AutoWallis csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Csehország, Bulgária, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Macedónia, Magyarország, Montenegró) gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna, valamint a Wallis Autókölcsönző. A csoport által képviselt márkák közé tartoznak a BMW személyautók és motorkerékpárok, a MINI, az Isuzu, a Jaguar, a Land Rover, a Maserati, a Ssangyong, a Saab alkatrészek utánpótlása és a Sixt rent-a-car, melyek közül a BMW a prémium autópiacon, míg a Sixt az autókölcsönző piacon foglal el domináns pozíciót.

Nyitókép: instagram.com/bmwhu/

Kiemelt Partnereink