Szolgáltatók Autók, ahogy még nem láthattuk őket (videóval)

Autók, ahogy még nem láthattuk őket (videóval)

autopro.hu | 2013.12.05 13:12

Autók, ahogy még nem láthattuk őket (videóval)

Két rendkívüli fotósorozatot mutatunk be olvasóinknak, amelyek megtekintése után alighanem más szemmel fognak saját autóikra nézni. Azt is eláruljuk, hogyan készültek a képek.

A láthatatlan pillanatok művészének tartott svájci Fabian Oefner két új szériával jelentkezett, amelyekben a megközelítés mellett a téma is közös: egy-egy autót vehetünk szemügyre úgy, ahogy még soha korábban. A „disintegrating”, avagy „széthullás” sorozat az egyes modellek képzeletbeli szétrobbanásának pillanatát örökíti meg, realisztikusan megjelenítve az adott jármű alkatrészeit, tömeges mennyiségben. Ebben az esetben az alkotó apró tűket és damilokat használt a részegységek rögzítéséhez, s egy fotó valójában képek százainak egybedolgozása által készült el. A végeredmény egy-egy megfagyott pillanat, amelyet valamiért kedvünk támad hosszú percekig ámulva elemezni a tekintetünkkel. A Mercedes-Benz 300 SLR coupé, a Ferrari 330 P4 egészen másként fest ugyanis atomjaira bontva, mint ha csupán a zárt karosszériát látnánk magunk előtt.

Nézze meg, hogy készült a két képsorozat!

A „hatch”, avagy „kikelés” sorozatban még inkább életre kelnek a modellek, szinte szó szerint. Mintha egy csibét látnánk megszületni, úgy veti le magáról „tojását” egy Ferrari 250 GTO, majd hagyja hátra az immár feleslegessé vált héjat. Ebben az esetben gipszet használt az alkotó – de mindegy is a háttérmunka, hiszen a képek magukért beszélnek.

Autók, egyedi nézőpontból - így készült Fabian Oefner két fotósorozata
Fotók a képekről, és arról, ahogyan készültek

Kiemelt Partnereink