Szolgáltatók Akkumulátorcserélő állomásokat telepítenek Japánban

Akkumulátorcserélő állomásokat telepítenek Japánban

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.04 08:23

Akkumulátorcserélő állomásokat telepítenek Japánban

Fotó: Ample

Az elektromosautó-akkumulátorok cseréjére specializálódott Ample bejelentette, hogy a partner Eneos segítségével Japánba hozza az első moduláris csereállomásokat. Az első japán csereállomásokat Kiotóban állítják fel, és több helyi flotta fogja használni őket.

Az Ample egy kaliforniai székhelyű startup, amely moduláris akkumulátorállomásokra specializálódott, amelyek könnyen telepíthetők és mozgathatók, miközben minimális helyet foglalnak el. A vállalat célja, hogy egy nap világszerte 1 milliárd elektromos járművet tegyen lehetővé az utakon.

Ez a folyamat 2021-ben kezdődött, amikor az Ample megkezdte az autonóm akkumulátorcserélő állomások első generációjának telepítését San Francisco környékén. Ezután értékes adatokat gyűjtött az olyan fuvarmegosztó cégekkel, mint az Uber és a Sally startup céggel együttműködve.

2023 májusára az Ample bemutatta második generációs csereállomását, amely nagyobb elektromosautó-modellek befogadására is alkalmas, miközben az egész folyamatot tízről öt percre csökkentette. Ez új OEM-együttműködésekhez vezetett, többek között a Mitsubishi Fusóval való globális partnerséghez, és legutóbb a Stellantis által gyártott személygépkocsikban az elektromosautó-akkumulátorok cseréjének integrálásáról szóló megállapodáshoz.

Szintet emelnek

Most az Ample nemzetközi szintre emeli technológiáját, és Japánban is bevezeti akkumulátorcsere-állomásait. Az Ample a japán Kiotóban kezdi meg akkumulátorcsere-állomásainak kiépítését partnere, a szintén benzinkutakra szakosodott Eneos japán olajipari vállalat segítségével.

Az Eneos megfogadta, hogy csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást a teljes ellátási láncában, és befektet Japán egészének dekarbonizációjába. Japán célja, hogy 2035-ig betiltja az új, belső égésű járművek értékesítését, ami elkerülhetetlenül több e-autó-töltő és akkumulátorcsere-állomás iránti igényt teremt. Az Ample megosztotta, hogy büszke arra, hogy részese lehet Japánnak ezen célok megvalósításához vezető útnak – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink