Szolgáltatók A Sixt integrálja a VW töltési szolgáltatását az alkalmazásába

A Sixt integrálja a VW töltési szolgáltatását az alkalmazásába

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.01 06:19

A Sixt integrálja a VW töltési szolgáltatását az alkalmazásába

Fotó: Sixt Press

A Sixt autókölcsönző vállalat olyan töltési megoldást kínál ügyfeleinek az elektromos járművek számára, amely közvetlenül a saját alkalmazásába van integrálva. A cél, hogy a Sixt ügyfeleinek többé ne legyen szükségük töltőkártyára vagy harmadik féltől származó alkalmazásokra.

A Sixt Charge nevű megoldást a Volkswagen leányvállalatával, az Ellivel közösen fejlesztették ki. A Sixt Charge a 2023. decemberi hollandiai bevezetést követően már más európai piacokon, köztük Németországban is elérhető, és a kölcsönző cég alkalmazásában található új ajánlat révén az ügyfelek hozzáférhetnek az Elli nyilvános töltőhálózatának közel 400.000 töltőpontjához, amelyek mindegyike töltőkártya nélkül is elérhető.

„Az új megoldás célja, hogy csökkentse azokat az akadályokat, amelyek eddig sokakat gátoltak az e-mobilitásra való áttérésben" – áll az autókölcsönző cég sajtóközleményében. Ez az első olyan nagy szolgáltató az iparágban, amely „közvetlenül a saját alkalmazásába integrált töltési megoldást kínál ügyfeleinek az e-járművek számára". Ahogy az ilyen töltési szolgáltatásoknál megszokott, a töltőállomások megtalálásától a töltési folyamat elindításáig és a számlázásig minden lépés elérhető az alkalmazásban. Előnye, hogy az ügyfeleknek nincs szükségük további töltési fiókra – már regisztrálva vannak a Sixtnél, ha a szolgáltató valamelyik elektromos bérautójával utaznak.

Az ajánlat jelenleg Belgiumban, Németországban, Franciaországban, Luxemburgban, Hollandiában és Ausztriában érhető el. Az elkövetkező hónapokban a Sixt tervezi, hogy más európai piacokon is elindítja töltési megoldását.

A Sixt is megszabadult a Teslától

A Sixt megerősítette, hogy 2023 végén megszabadul a flottájában lévő Tesla járművektől. A Sixt azonban tartani kívánja magát ahhoz az általános céljához, hogy az évtized végére flottája 70-90 százalékát villamosítja. Ebben fontos szerepet játszhatnak a Stellantis márkák elektromos autói. Januárban a Sixt és az autógyártó keretmegállapodást írt alá akár 250.000 – köztük elektromos – járműre vonatkozóan – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink