Szolgáltatók A PSA is kér egy szeletet a közösségi járművekből

A PSA is kér egy szeletet a közösségi járművekből

autopro.hu/Sz.K. | 2018.06.20 06:00

A PSA is kér egy szeletet a közösségi járművekből

A PSA ingyenes autókölcsönzőt működtetne Párizsban. A sofőrök kibérelhetnének egy autót, és bárhol otthagyhatnák azt a városban.

Lassan, de biztosan terjednek a közösségi járműflották, a szolgáltatások fejlesztése mögött nem ritkán a hatalmas autógyártók egyike áll. Ehhez a körhöz csatlakozhat a Peugeot-Citroen (PSA) is, mely a francia fővárosban indítana autómegosztásra alapuló szolgáltatást.

A PSA érdeklődésének híre onnan ered, hogy Párizs polgármestere, Anne Hidalgo a PSA, a Renault, a BMW, a Daimler, illetve az autómegosztásban érdekelt startupok képviselőivel egyeztetett a Bollore-csoporthoz tartozó, közösségi elektromos autóflottát üzemeltető Autolibhez hasonló alternatívák kidolgozásáról. Már ebből is jól látszik, Párizs igyekszik versenyt teremteni e téren is, amit motivál, hogy a Bollore tavaly például 46 millió eurót követelt a helyi hatóságoktól, hogy segítsenek kifizetni hiteleit.

A PSA mobilitási egységének vezetője, Brigitte Courtehoux elmondta, elsősorban Párizs érdekli a vállalatot, ugyanis nagy reaálitását látják annak, hogy szolgáltatásaikat gyorsan meg tudnák indítani. A szükséges tapasztalat már nem hiányzik, a konszern Lisszabonban és Madridban üzemeltet hasonló szolgáltatásokat. Courtehoux azt is elmondta, a párizsi flottarendszer azért lehet vonzó, mivel nem terveznek meghatározott állomásokat, a kocsikat bárhol ott lehet majd hagyni. Ennek köszönhetően a lefedettség a kereslethez igazodik, egyben a vállalkozás is jövedelmezőbb lehet.

Az Autolib és a francia főváros szerződése 2023-ban fog lejárni, így az új partner nem sokkal azután már munkába is állhatna.

Kiemelt Partnereink