Szolgáltatók Timár Gergő: piacvezető optikai mérőberendezést hoztunk a kiállításra

Timár Gergő: piacvezető optikai mérőberendezést hoztunk a kiállításra

autopro.hu | 2014.11.07 11:24

Timár Gergő: piacvezető optikai mérőberendezést hoztunk a kiállításra

Az Automotive Hungary szakkiállításon a GGW Gruber Hungary Kft. szerviztechnikusa válaszolt kérdéseinkre.

Hirdetés

– Mióta vannak jelen hazánkban?
– Cégünk az osztrák GGW Gruber leányvállalata, s 2005 óta működik Magyarországon. Fő tevékenységünk a méréstechnika, a megmunkáló- és a termelőipar támogatása. Ez alatt a 3D-s koordinátamérést, az optikai mérést, a felületi érdesség-, és kontúrmérést, illetve a kézi mérőeszközök forgalmazását kell érteni. Szerviz, tanácsadás, kalibrálás és bérmérés egyaránt tevékenységeink közé tartozik. Koordinátamérésben a Wenzel, optikai mérésben a Jenoptik termékeit forgalmazzuk, komputertomográfiával és kézi mérőeszközökkel is foglalkozunk.

Timár Gergő 2012 óta a cég szerviztechnikusa

– Az autóiparhoz mennyiben kapcsolódnak?
– Jelentős mértékben: 60-65 százalékát teszi ki a forgalmunknak ez az iparág. Mérőberendezéseinkkel, eszközeinkkel az Audinál, az Opelnél és a Knorr-Bremsénél is jelen vagyunk. Az autóiparban fókuszáltan a koordinátamérésben és optikai mérés területén, a forgásszimmetrikus alkatrészek, például a vezérműtengely, főtengely és a szelepek területén működünk együtt. Mérőgépeinket jellemzően a sorozatgyártású alkatrészek szúrópróba ellenőrzésére használják, de nem ritka, ahol 100 százalékos méretellenőrzés a feladat, például a győri Audinál, egyes vezérműtengelyek esetén. Természetesen mintázásra, eseti ellenőrzésre és egyedi mérésekre is használják az általunk forgalmazott berendezéseket.

– A kiállításra mit hoztak magukkal?
– Egy hengerkoordinátás optikai mérőberendezést hoztunk a Jenoptiktól, az Opticline C-514-est, amely kifejezetten a forgásszimmetrikus alkatrészek gyors méretellenőrzéséhez ideális választás. Az átmérő- és hosszmérések mellett az alak-, és helyzettűrésekre, illetve profilformamérésre kínál profi megoldást, mikrométeres pontossággal. A mérőgép alapára 90 ezer euró. Az általunk forgalmazott berendezések árfekvése 50 ezer eurótól indul, de egyedi mérettartomány vagy speciális funkciók esetén ez az ár változhat.

Kiemelt Partnereink