Szolgáltatók Online partnerkeresővel fűznék szorosabbra a magyar-brit kapcsolatokat

Online partnerkeresővel fűznék szorosabbra a magyar-brit kapcsolatokat

Pardavi Mariann | 2016.06.21 06:19

Online partnerkeresővel fűznék szorosabbra a magyar-brit kapcsolatokat

A Brit Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya is részt vett a szervezetet kísérő cégekkel az Automechanika Birmingham rendezvényen. Dávid Roland kereskedelmi tanácsadó számolt be az eseményről, és elmondta azt is, milyen új lehetőségeket kínálnak a magyar-brit üzleti kapcsolatok élénkítésére.

A június 7-én kezdődő háromnapos rendezvény főként az autóipar értékesítés utáni termékei (aftermarket) köré épült, ám kisebb részben az autóipar beszállítóinak is hasznos volt a program.

– Idén először rendezték meg a szigetországban az Automechanika Birmingham nemzetközi szakmai kiállítást. A szervezők bonyolítják le a Frankfurtban már hagyományosnak mondható kiállítást is, és ennek sikerén felbuzdulva tartották meg a rendezvényt Birmighamben is. Bejöttek a szervezők szándékai, mindhárom nap erős volt érdeklődők szempontjából, több mint 12 ezer üzleti látogatót jegyeztek be – mondta el Dávid Roland kereskedelmi tanácsadó.

A Brit Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya korábban meghirdette, hogy olyan új beszerzési források iránt érdeklődő autóipari beszállítók és alkatrészforgalmazók jelentkezését várja, akik szeretnének részt venni szigetországi rendezvényen. Végül egy lengyel és egy magyar cég jelezte részvételi szándékát, utóbbi autókereskedéssel foglalkozik. 550 brit és külföldi kiállító 150 termékkategóriában mutatta majd be a helyszínen termékeit és szolgáltatásait. Jövőre növelni kívánják a számot, 750 kiállítóval terveznek.

Dávid Roland elmondta, a Brit Nagykövetség Kereskedelmi Osztálya a közelmúltban olyan beszállító-kereső programot indított el, mellyel új lehetőségeket kínálnak teremteni a magyar-brit üzleti kapcsolatok élénkítésére.

– Az online szolgáltatás arra ad lehetőséget az érdeklődő magyar vállalkozásoknak, hogy anonim módon tudjanak tájékozódni brit cégek által kínált termékekről, szolgáltatásokról. Az anonimitás abban segít, hogy a felhasználók üzleti titkai ne sérüljenek és gördülékenyen cserélhessenek gazdát termékek és szolgáltatások.

Kiemelt Partnereink