Szolgáltatók Modern, jól felszerelt munkásszállót adtak át Zalaegerszegen

Modern, jól felszerelt munkásszállót adtak át Zalaegerszegen

autopro.hu/P.M. | 2019.05.16 09:50

Modern, jól felszerelt munkásszállót adtak át Zalaegerszegen

Minden szobához konyha és vizesblokk tartozik, takarítószemélyzet őrzi a tisztaságot.

– 2014-től máig közel 4 ezer új munkahely jött létre, ami azzal járt, hogy a regisztrált álláskeresők aránya 2,5 százalékra csökkent a városban. A gazdaságfejlesztés érdekében tett erőfeszítések további beruházásokat generálnak, amik pedig újabb munkaerőt igényelnek – mondta el Balaicz Zoltán polgármester az intézmény átadásán.

600 millió forintból újult meg

A projekt során az állam 60 százaléknyi támogatást biztosított, az önkormányzatnak pedig 40 százaléknyi önrészt ellett hozzáadni a beruházáshoz. Az egykori munkásszálló/kollégium felújítása 600 millió forintba került, ami az előbbiek alapján 360 millió forint állami támogatásból és a város 240 millió forint önrészéből állt össze. Ebből újították fel az 1985-ben épült egykori munkásszállót, ami később főiskolai kollégiumként működött, majd 2015-ben került az önkormányzat tulajdonába.

Így néz ki kívülről a zalaegerszegi munkásszálló
Így néz ki kívülről a zalaegerszegi munkásszálló

Nemcsak fizikai dolgozókat, mérnököket is várnak

180 dolgozó lakhatására alkalmas az intézmény, melynek kihasználtságát már most előre lekötötte négy vállalat. A cégek a megye más településeiről, illetve a környező megyékből érkező, magasabban kvalifikált magyar munkavállalóiknak szeretnének itt szálláslehetőséget biztosítani (folyamatmérnökök, műszakvezetők, technikusok, tolmácsok stb.).

A szobák mindegyike saját konyhával és vizesblokkal rendelkezik, ezenkívül minden szinten található két közös konyha, a földszinten több közösségi helyiség és egy betegszoba is. A szálláson 24 órás portaszolgálat, állandó őrzés, biztonsági és takarító személyzet is lesz.

A cikk eredetije Balaicz Zoltán Facebook-oldalán olvasható. A fotók szintén innen származnak.

Kiemelt Partnereink