Megvannak a nyertesek

Szerző: autopro.hu/B.K. | 2016.08.02. 11:47

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) finanszírozott a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága és a K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című felhívás első pályázati fordulójának nyerteseit - közölte a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

A tájékoztatás szerint ezzel újabb kutatás-fejlesztési és innovációs célú pályázatok értékelési folyamata zárult le, és összességében 54,4 milliárd forintot meghaladó keretösszegű támogatással valósulhatnak meg értékteremtő programok.

A támogatói döntést a tárca mindkét GINOP-felhívásból közzétette a pályázati portálján, a lista az NKFI Hivatal honlapján is elérhető.

A Stratégiai K+F műhelyek kiválósága című GINOP-felhívás a stratégiai jelentőségű hazai kutatóhelyek K+F kapacitásának erősítését célozza, 2016-ban 65 milliárd forintos keretösszeggel. A döntés keretében 22 pályázati program indulhat, melyek esetében a megítélt támogatás összértéke mintegy 28,7 milliárd forint - írták.

A másik K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések című felhívás célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények közötti dinamikus együttműködés ösztönzése, üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények elérése érdekében. A döntéssel 23 pályázati program valósulhat meg, a megítélt támogatás összértéke mintegy 25,7 milliárd forint.