Szolgáltatók Kiemelkedő növekedésről számolt be az SAP

Kiemelkedő növekedésről számolt be az SAP

autopro.hu/B.A. | 2019.10.11 11:42

Kiemelkedő növekedésről számolt be az SAP

Nem lassul a felhő üzletág növekedése az SAP tegnap zárás után közzétett előzetes harmadik negyedéves eredményei alapján. Lemondott Bill McDermott.

Hirdetés

A vállalat 38 százalékos növekedésről számolt be az új felhő alapú szolgáltatásokra vonatkozó megrendelések területén, míg a szoftverértékesítések 4 százalékkal emelkedtek. A teljes árbevétel az elemzői várakozásokat túlteljesítve 13 százalékkal bővült éves alapon a harmadik negyedévben. A működési profit 36 százalékkal, az egy részvényre jutó eredmény, az EPS pedig 28 százalékkal nőtt az előzetes számok alapján, itt egy kis elmaradás figyelhető meg a konszenzus várakozásaihoz képest – állapította meg az Equilor Befektetési Zrt.

Megerősített célok

A vezetőség megerősítette az idei évre kitűzött céljait, melyek szerint 33 és 39 százalék közötti növekedést vár a felhő üzletágtól, és a működési profit 10-12 százalékos növekedését kívánják elérni.

Lemondott a vezérigazgató

Az eredmények közzétételét követően érkezett a hír, hogy a vállalatot 9 éve iránytó vezérigazgató Bill McDermott (nyitóképen) azonnali hatállyal lemondott posztjáról. Az év végéig tanácsadói minőségben marad a vállalatnál, helyére az igazgatótanács két tagját jelölték meg. Az SAP részvényei 6 százalékot emelkedtek a zárást követő órákban. A kereskedés megkezdését követő órában 7,8 százalékos pluszban 113,1 eurón állt a kurzus.

Iparágspecifikus megoldások

Az SAP vállalatirányítási rendszer az autóiparban is népszerű, az ágazatnak iparágspecifikus, teljes körű megoldásokat kínálnak. A jelentős autóipari szereplők az SAP megoldásait használják, például stratégiai beszerzésre, emelt szintű raktározásra, gyártástervezésre, magára a gyártásra, felsővezetői döntés előkészítésre. Szoftvereiket nem csupán a nagy- és közepes méretű iparági szereplők, hanem kisvállalatok is használják.

Nyitókép: SAP (Bill McDermott)

Kiemelt Partnereink