Szolgáltatók Ipar 4.0 gyárakba hívják a kkv-kat

Ipar 4.0 gyárakba hívják a kkv-kat

autopro.hu/Sz.F. | 2018.10.10 10:35

Ipar 4.0 gyárakba hívják a kkv-kat

A projekt keretében a helyi kamarákkal közös szervezésben most az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás során október 15. és 26. között 8 megyeszékhelyen tartanak bemutatót az ipar 4.0-val kapcsolatos tudásról és technológiáról. Aki a programban részt vesz és eljut az azt lezáró minősítésig, további pályázatokba nyer belépést.

Hirdetés

Az ipar 4.0 egyfelől a szemléletmód megváltoztatásáról szól mind az egyén, mind a vállalatirányítás szintjén, másrészt a termelési folyamatok hatékony szervezéséről, amelynek során az eszközök önállóan kommunikálnak és összehangoltan működnek. Az országjárás célja, hogy ipar 4.0 mintagyári technológiai megoldások bemutatásával kézzelfoghatóvá tegyék az érintett vállalkozások számára a szükséges fejlesztéseket és felkeltsék az érdeklődést a program iránt. A mintagyárakban nem csak a legújabb technológiákat, termelési folyamatokat ismerhetik meg a látogatók, hanem esettanulmányokon és helyszíni fejlesztések segítségével módszertani és gyakorlati felkészítésben részesülnek. A felmérések szerint a program kínálata közel ezer, e városok környezetében működő termelő kkv-t érint.

Az országjárás keretében a kiemelt projekt mintagyári bemutatóiból lesz ízelítő nyolc megyeszékhelyen, a helyi kamarákkal közös szervezésben. Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján városokba látogatnak október 15-26 között. Az eseményeken való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink