Szolgáltatók Budapesten rendezik a Közép-Európai Autóipari Fórumot

Budapesten rendezik a Közép-Európai Autóipari Fórumot

CEE | 2019.06.26 11:16

Budapesten rendezik a Közép-Európai Autóipari Fórumot

2019. november 20-21-én a 6. Autóipari Fórumnak az eddigi csehországi helyszínek után ezúttal Budapest ad otthont. A helyszínválasztás egyik oka abban keresendő, hogy jelentős befektetések helyszíne lett Magyarország, elég csak a BMW új gyárát vagy az önvezető járművek zalai tesztpályáját megemlíteni. A Fórum középpontjában ennek megfelelően a befektetések, illetve az innovációk állnak majd, valamint újdonságként átadják az autóipar vezetőinek az Adam Smith Közép-Európai Autóipari díjakat.

Hirdetés

A fórumnak az elmúlt öt évben a Cseh Köztársaság adott otthont számos nemzetközi céget hozva a fejlett autópiaccal rendelkező országba. A Közép-Európai Autóipari Fórum azután is a kelet- és közép-európai régió legjelentősebb autóipari rendezvénye marad, hogy idén Magyarországron rendezik meg.

Az idei témaválasztás az innovációt helyezi a középpontba. A fókuszban az elektromobilitás és az elektromos járművek tényleges környezetbarátsága áll majd, de szó lesz a gyártási folyamatok digitalizációjáról, a gyártás költségeinek minimalizálásáról, a mesterséges intelligencia alkalmazásáról a gyártási folyamatokban, valamint az ipar 4.0-ról, azaz a negyedik ipari forradalomról is.

Az ágazat vezető cégeinek képviselői megvitatják az elkövetkező öt évben várható piaci fejleményeket, illetve az autóipar fenntartható fejlődését. A Skoda autógyár több mint 500 milliárd eurót invesztált csehországi gyáraiba és 2 milliárd euró befektetését tervezi az eletromobilitásba. A VW csoport 18 gyárat létesít az elektromos autók gyártására az elkövetkező tíz évben és 70 elektromos modell bevezetését tervezi. A BMW egy új gyárat létesít Magyarországon.
Bemutatkozik a Fórumon az FCA Serbia, a Magyar Suzuki, a Jaguar-Land Rover, a Volvo csoport, a Sin Cars, illetve a ZalaZone, az önvezető autók tesztelésére szolgáló járműipari tesztpálya üzemeltetője is.

A fórumon adják majd át az Adam Smith Közép-Európai Járműipari Díjakat, különböző kategóriákban tüntetve ki a legjobb vállalatokat. Független zsűri választja ki az elmúlt év legfontosabb innovációját, a legjobb zöld technológiát és a legjobb K+F központot. Több kategóriában is kitüntetik a hagyományos gyártók és beszállítók legjobbjait egyebek között az ügyfélelégedettség, a műszaki teljesítmény a költséghatékonyság kategóriákban. Díjazzák a legjobb új belépőket a piacra, csakúgy mint azokat, akik a legtöbbet tették az ágazatért. A fórum hagyományosan a konferenciának, illetve kiállításnak ad teret, amelynek keretében a gyártók és a beszállítók bemutatják termékeiket és szolgáltatásaikat. A személyes találkozók fontos részét képezik a fórumnak, lehetőséget teremtve, hogy a beszállítók bemutassák termékeiket a potenciális vásárló cégek beszerzési igazgatóinak. Ezek a rövid találkozók lehetőséget teremtenek a kapcsolatépítésre.

A fórum előtt egy nappal a résztvevőknek lehetősége nyílik arra, hogy megtekintsék valamely innovatív magyar autóipari projektet. Első kézből kaphatnak információt itt az innovációról, amelyről szó lesz a Közép-Európai Autóipari Fórumon is.

Olga Andreevskikh, a fórum igazgatója közölte: noha a rendezvény formátumot vált, ám ezen a területen továbbra is legfontosabb esemény marad, amelynek egyediségét fokozza a díjátadó, illetve a gyárlátogatás. Az ágazat jelentős változásokon megy keresztül, új mentalitásra és megközelítésre van szükség, amely teret nyer a fórumon, amelyen az autóipar felső vezetői vesznek részt. Versengenek egymással az egyes országok, amelyek közül egyesek jelentős eredményeket érnek el és sokat tudnak nyújtani másoknak. Magyarország egyike ezen országoknak, amely kiérdemelte a 16 országból érkező résztvevők figyelmét. A fórum a siker útját követi, és elképzelhető, hogy jövőre egy másik Közép-Európai ország lehet a helyszín!

Részletes információ a Közép-Európai Autóipari Fórumról, illetve annak programja a www.ceeautomotive.com oldalon található.

Kiemelt Partnereink