Szolgáltatók Baranyai László: egy lépéssel a járműipar előtt járunk

Baranyai László: egy lépéssel a járműipar előtt járunk

autopro.hu | 2015.11.10 17:35

Baranyai László: egy lépéssel a járműipar előtt járunk

Minőségbiztosítás és utómunka – erre utal a QSR24h Hungary Kft. megnevezése. Az ügyvezető igazgatóval beszélgetve kiderült, az egyszerűnek tűnő fogalmak mögött nagyfokú precizitás és kimagasló szakmai elkötelezettség húzódik meg.

Hirdetés

– Mi vagyunk a tervezhetetlen tényező a termelésben – világít rá dialógusunk kezdetén Baranyai László cége különleges szerepére. – A vállalatok egy része eleinte nehezen barátkozik meg azokkal a tevékenységekkel, amiket mi végzünk, hiszen rövid távon nem várt kiadást okoz a velünk való együttműködés. Hosszú távon viszont nagyon jól mutat a grafikonon annak a szolgáltatásnak az eredménye, amellyel segítjük a partnereinket – folytatja az ügyvezető.

De mivel is foglakozik a QSR24h? Mérnöki tanácsadás, válogatás és utómunka, áruellenőrzés, rezidensi feladatkörök, tesztvezetések, szerelés, anyagmozgatás. A száraznak tűnő felsorolás életre keltéséhez egy olyan tűzfalat érdemes elképzelnünk, amely nem enged át semmilyen hibát, a lehető legrövidebb időn belül kiszűri a problémás tényezőt, alkatrészt, megoldást. Ez a tűzfal maga a cég, amelynek teljes nevében nem véletlenül szerepel a 24h kitétel. A kollégák a nap 24 órájában elérhetőek, a hotline telefon az ügyvezetőnél csörög.

– Nálunk nincs két egyforma munkanap. Aki reggel bejön dolgozni, nem mindig tudja, mi vár rá aznap. Ahogy beérkezik egy hívás valamely partnerünktől, elindítjuk a folyamatot, mozgósítjuk a megfelelő szakembereket. Olyan területen dolgozunk, ahol pörgés van, de mi épp ezt szeretjük – mondja derűsen Baranyai László, akinek egész mentalitása, még testalkata is arról árulkodik, a járműiparban ők a sportos tényező, akik szó szerint megelőzik, hogy egy kis hibából nagyobb baj keletkezzen, versenyt futva az idővel. Úgy fogalmaz, egy lépéssel mindig a járműipar előtt kell járniuk, felkészültebbnek kell lenniük számos területen, így az elektronika, szoftver analízis, ESD védelem kapcsán is maguknál az autógyártóknál. Folyamatosan tanulnak, fejlődnek, rendkívül rugalmasan alkalmazkodva megrendelőik igényeihez.

Világszerte közel ezer járműipari beszállító szavazott eddig bizalmat a QSR24h-nak, a megbízóik rendre visszatérnek, így folyamatosan bővítik csapatukat is. Akit felvesznek, rendelkezzen bármilyen diplomával, bármennyi tapasztalattal, mindenképp operátorként kezdi meg a tevékenységét. Vallják, hogy csak a munkafolyamatokat megismerve, a ranglétra minden szintjét végigjárva illeszkedhet be a cégükbe az új munkaerő.

Baranyai László szerint sok olyan cég van Magyarországon, amely minőségbiztosítási tevékenységet nyújt partnereinek. Saját erősségükként az jelölte meg, hogy az ilyen cégek többségéhez képest más ligában játszik a QSR24h, hiszen saját IT háttérrel, alvállalkozók helyett saját programozókkal gyorsabban és flexibilisebben tudnak megoldást kínálni a hozzájuk fordulóknak. Dinamikusan fejlődő partnerkapcsolati hálózatuknak köszönhetően folyamatosan bővül látókörük, így több szemszögből is képesek megközelíteni az adott problémát. Ezt megbízóik is rendszeresen jelzik feléjük, elvégzett munkáikat mindig pozitív visszhang követi.

Minden sikeren és mutatón túl az emberi tényező, az akarat és kitartás szerepét hangsúlyozza az ügyvezető. A QSR szakembereinek széles látóköre és tapasztalata az az elengedhetetlen plusz, ami kiszűri akár a zajt okozó alkatrészt a szériaautóban, akár a hibás metódust a gyártósoron. Főként az adott telephelyen segítenek, vagyis ott, ahol a probléma jelentkezik: folyamatoptimalizálás céljából kollégáik beállnak a sorra, mintegy beleélik magukat a folyamatba.

Bár a QSR24h mindennapjaiban sok a bizonytalansági faktor – hiszen a hibák véletlenszerűen jelentkeznek –, egy fontos tényező biztosan állandó: a cég minden országban, minden leányvállalata révén, így hazánkban is ugyanazt a kimagasló szolgáltatást nyújtja valamennyi partnerének. Amerre ők járnak, onnan menekülnek a problémák.

Kiemelt Partnereink