Szolgáltatók Az autóiparnak is parkosítanak Bonyhádon

Az autóiparnak is parkosítanak Bonyhádon

MTI | 2014.11.05 08:18

Az autóiparnak is parkosítanak Bonyhádon

Befejezés előtt áll a bonyhádi ipari parkban a Völgységi Ipari Park (VIP) Nonprofit Kft. bővítési projektje, amelynek keretében két, összesen 6000 négyzetméteres üzemcsarnok épül.

Futár Rajmund, a VIP Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: a kisebb, 2000 négyzetméteres csarnok hamarosan elkészül, a 4000 négyzetméteres épület kivitelezése november végére fejeződik be. A csarnokokhoz vezető út építését a nagy mennyiségű csapadék hátráltatta, jelenleg talajszilárdítást végeznek, a remények szerint december elejére az utak és a parkolók is elkészülnek - tette hozzá.

Ez a kép még az idén márciusi alapkőletételen készült (Fotó: Bartolf Ágnes, kormány.hu)

Az új létesítményekben decemberben, januárban elkezdődhet a munka; A kisebbik üzemcsarnokban az ófalui székhelyű, fémtömegcikkeket gyártó Treitz és Társa Bt., a nagyobb alapterületű üzemben bőripari termékeket az autóiparnak szállító Schäfer-Oesterle Kft. működik majd. Előbbi cég 90, utóbbi 200 főt foglalkoztat.

A december végén záruló fejlesztés alapkövét ez év márciusában helyezték el az ipari parkban, a 947 millió forintos projekthez 474 millió forint európai uniós támogatást nyert el a VIP Nonprofit Kft., a beruházást emellett a Magyar Fejlesztési Bank 218 millió forintos hiteléből, és a kft. saját forrásaiból valósítják meg.

A VIP Nonprofit Kft. ügyvezetője arról is beszámolt, hogy tárgyalnak a Schäfer-Oesterle Kft.-vel egy újabb üzem létesítéséről, amely 150 munkahelyet teremtene Bonyhádon. A 21,7 hektáros bonyhádi ipari parkban működő - évente összesen mintegy hárommilliárd forintos árbevételt elérő - tizenegy cég 500 főt foglalkoztat.

Futár Rajmund elmondta, hogy a VIP Nonprofit Kft. taggyűlése határozott az ipari park területének bővítéséről, miután a projekt kezdete óta megnőtt az érdeklődés a bonyhádi zöldmezős beruházások iránt.

Kiemelt Partnereink