Szolgáltatók A debreceni BMW-projekt miatt figyeltek fel Dubajban a magyarokra

A debreceni BMW-projekt miatt figyeltek fel Dubajban a magyarokra

MTI | 2019.04.09 12:13

A debreceni BMW-projekt miatt figyeltek fel Dubajban a magyarokra

Rangos nemzetközi elismerésben részesült a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) és a magyarországi befektetési környezet, ezúttal az Annual Investment Meeting (AIM) éves kongresszusán. Hazánk – köszönhetően a rekordot jelentő 2018-as eredményeknek, különösen a nemzetközi figyelmet is kiváltó BMW beruházásnak – a Közép-Kelet Európát és Törökországot magába foglaló régióban bizonyult a legjobbnak az elmúlt évben. A díjat Ésik Róbert, a HIPA elnöke vette át a dubaji rendezvényen.

Hirdetés

Az Annual Investment Meeting (AIM) a világ egyik legjelentősebb működőtőke befektetésekhez (foreign direct investments – FDI) kapcsolódó eseménye. Az idén már kilencedik alkalommal megrendezett többnapos rendezvénysorozat a világ minden tájáról vonzza a legmagasabb szintű vállalati és kormányzati döntéshozókat, vállalkozókat és kutatókat, hogy megismerkedjenek az aktuális trendekkel és legújabb stratégiai megközelítésekkel. A 2019-es konferencia témája a digitális globalizáció kihívásainak és lehetőségeinek megvitatása.

A BMW volt a döntő a díjnál

A 2019-es kongresszuson hazánk nemcsak a legjobbak közé került, de meg is kapta a Közép-Kelet Európát és Törökországot felölelő régió legjobb ügynökségének járó AIM Investment Award elismerést a 2018-as esztendő eredményeinek elismeréseként. A bizottság indoklása alapján a BMW csoport döntése, mely szerint Debrecenben építik fel legújabb európai gyártóegységüket régiós, sőt európai szinten is egyedülálló sikert jelent Magyarország számára. Az elismerést a kongresszus helyszínén Ésik Róbert, a HIPA elnöke vehette át.

Ésik Róbert, a HIPA elnöke

98 döntés Magyarország mellett

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) 2018-ban ismét rekord évet zárt, amelynek eredményeként 98 projekt esetében született pozitív befektetői döntés Magyarország mellett. Ezen beruházási projektek kapcsán több mint 4311 millió euró tőkebefektetésre kerül sor, ami 23%-os emelkedést jelent 2017-hez képest, illetve 17 024 új munkahely jön létre hazánkban. A járműiparban, az elektronikai, valamint az üzleti szolgáltató területen megjelenő új szereplők, valamint a meglévő vállalatok jelentős beruházásai a magas hozzáadott értékű tevékenységek arányának emelkedését eredményezik Magyarországon.

Az egész világon ritka, hogy egy országban három német OEM van

Nem csak a közép-kelet európai régióban példa nélküli, de a világon is egyedülálló, hogy egy országban jelen van az a három német prémium autógyártó (Audi, BMW, Mercedes-Benz), amely folyamosan mutatja az irányt és teszi egyre magasabbra a lécet a járműipar többi szereplője számára. Új üzemével a BMW már az ötödik gyártással foglalkozó OEM lesz Magyarországon, újabb fejezetet nyitva a magyar járműgyártás történetében az Audi, a Suzuki, az Opel és a Mercedes-Benz évtizedek óta íródó sikerei mellett.

Kiemelt Partnereink