Szolgáltatók A KLM úton a teljes karbonsemlegesség felé

A KLM úton a teljes karbonsemlegesség felé

MTI | 2019.10.04 10:21

A KLM úton a teljes karbonsemlegesség felé

A KLM a napokban ünnepli fennállásának századik évfordulóját. A vállalat sikerének elengedhetetlen része, hogy üzleti modellje a kezdetek óta változatlan: össze akarja kötni az embereket, úttörő szerepet vállalva a légi közlekedési iparágban.

Hirdetés

A digitalizáció és a fenntarthatóság a kulcsa annak, hogy a KLM hosszútávon megmaradjon a piacon – vallja Jacomien Dijkstra, a holland légitársaság igazgatóságának tagja.

A KLM jövőbeli célkitűzései között szerepel, hogy a digitalizációban és fenntarthatóságban is úttörő szerepet vállal, jelentős beruházások révén áttér a biometrikus adatok használatára, elindította már a „Fly Responsibly” felelős repüléssel kapcsolatos kampányát, lehetővé téve az utasoknak a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálását és megkezdte az első bioüzemanyag-gyár építését Hollandiában, hiszen a KLM célja a teljes karbonsemlegesség elérése.

A KLM 1919. október 7-én alakult meg, első járatát fél évvel később, 1920 májusában teljesítette Amszterdam és London között. Az Air France-szal közösen 15 évvel ezelőtt, 2004-ben alakították meg az Air France-KLM Csoportot. A KLM 2018-ban 1 milliárd eurós üzemi eredményt ért el, ugyannyit, mint egy évvel korábban.

Nyitókép: Pixabay

Kiemelt Partnereink