Szolgáltatók A Hungaroring kistestvére épül meg Kelet-Magyarországon

A Hungaroring kistestvére épül meg Kelet-Magyarországon

autopro.hu/K.Á. | 2019.11.13 10:02

A Hungaroring kistestvére épül meg Kelet-Magyarországon

A Forma-1-es futamokon kívül az autó-motorsport minden ágát kiszolgáló aréna tervezése kezdődik meg Nyíregyházán, számolt be a hírről a nemzetisport.hu.

Hirdetés

„Meg kell találni a létesítmény megépítésére alkalmas ingatlant, hatástanulmányokra van szükség, valamint el kell végezni az év végéig a szükséges tervezési munkát is” – írta a hírportál az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárára hivatkozva.

Szabó Tünde egy múlt heti sajtótájékoztatón azt is elmondta, tudatosan választották az ország észak-keleti régióját, amelynek felzárkóztatását egy ilyen beruházás többek között a munkahelyteremtéssel, valamint a turizmus élénkítésével is segíteni tudja. A létesítmény része lenne egy vezetéstechnikai központ, szálloda és konferenciaközpont.

A magyarepitok.hu írása hírportál szerint a pályakomplexum megvalósíthatósági tanulmányát a Katona Mérnöki Szolgáltató Kft. és a Truck Race Promotion Rendezvényszervező Kft. készíti.

Idén júliusban az M3-as autópálya Hungaroring melletti új lehajtójának átadásakor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be, hogy nemzeti autó-motorsport szakpolitikai stratégia készül, amelynek célja, hogy a Hungaroring mellett az ország keleti részében is létesüljön egy szakági versenyek 21. századi színvonalú megrendezésére alkalmas létesítmény-együttes.

Nyitókép: a brit Chris Ingram és Ross Whittock, a Skoda Fabia R5 Evo típusú versenyautójukkal a rali Európa-bajnoki (ERC) futam és a Rally Hungary 11. gyorsasági szakaszán Nyíregyháza belvárosában. / MTI

Kiemelt Partnereink