HR Ablak Több mint 800 dolgozójától válik meg a Bosch hatvani üzeme

Több mint 800 dolgozójától válik meg a Bosch hatvani üzeme

autopro.hu/P.B. | 2020.04.24 12:48

Több mint 800 dolgozójától válik meg a Bosch hatvani üzeme

Fotó: Bosch

A koronavírus-járvány okozta gazdasági válság hatására világszinten visszaesett az autóipari megrendelések száma, a folyamat nem kerülte el a Bosch hatvani üzemét sem. Ennek következtében a cég 700 kölcsönzött munkavállalói szerződést szüntet meg április végig, további 130 dolgozónak pedig az év végéig szűnik meg a munkaviszonya.

Hirdetés

A Bosch közleményében azt írja, hogy a válság miatt bevezetett csökkentett munkaidő Magyarországon csak három hónapra szól, ugyanakkor azt még nem látni, hogy az autóiparban mikor kerül sor a válság utáni visszarendeződésre. A cégnél úgy számolnak, hogy 2020-ban nem fog helyre állni a rend az autóiparban, ezért a hatvani telephely fenntartható működése érdekében 2020. április végéig 700 kölcsönzött munkavállalói szerződést szüntetnek meg.

Mint írják, a Bosch év végéig csökkenti az indirekt területen dolgozó munkavállalók létszámát, ez 130 pozíciót érint majd. Hozzátették, hogy a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy felelősségteljesen kezelje a helyzetet és a kialakított új működési struktúrában képes legyen megőrizni hosszú távú versenyképességét.

Nem látni a válság végét

A vállalat közleménye szerint a globális gépjárműgyártás volumene valószínűsíthetően nem éri majd el a válság előtti értéket, ezért kell a Bosch hatvani telephelyén a fenti strukturális változtatásokat végrehajtani.

A Bosch 1998-ban nyitotta meg gyárát Hatvanban. A telephely autóelektronikai termékeket állít elő és jelenleg 6000 munkavállalót foglalkoztat.

Kiemelt Partnereink