HR Ablak Nem közeledtek az álláspontok a győri Audi bértárgyalásán

Nem közeledtek az álláspontok a győri Audi bértárgyalásán

autopro.hu/P.B. | 2024.02.20 11:22

Nem közeledtek az álláspontok a győri Audi bértárgyalásán

Fotó: Audi Hungaria

A februárban kezdődő bértárgyalások első körében viszonylag messze volt egymástól a munkáltató és a munkavállalói oldal elképzelése a 2024-es bérekről. A február 19-én megtartott második fordulóban a két fél álláspontja nem közeledett egymáshoz.

Hirdetés

A tárgyalásokat új vezetőkkel megkezdő Audi Hungária Független Szakszervezet (AHFSZ) közösségi médiában közzétett beszámolója szerint a február 19-ei második fordulóban sem az Audi Hungaria, sem az AHFSZ nem tett le új ajánlatot az asztalra. Vagyis az előző körben, február 12-én publikált ajánlatok vannak érvényben, miszerint a szakszervezet a következő ajánlatot fogalmazta meg:

  • Egy évre szóljon a bérmegállapodás (2024. április 01-től 2025. március 31-ig),
  • 12 százalékos alapbéremelést,
  • 550 ezer forint cafeteria,
  • 500 ezer forint egyszeri kifizetés, úgynevezett „Urlaubsgeld”.

Az Audi Hungaria egyelőre ennél szerényebb ajánlattal rukkolt elő:

  • Két évre szóló bérmegállapodás,
  • Az alapbéremelés 2024. április 1-től 5,3 százalék, 2025. április 1-től 3 százalék lenne,
  • A cafeteria mindkét évre 500 ezer forint,
  • Az egyszeri kifizetés pedig 350 ezer forint.

A tájékoztatás szerint a felek február 26-án folytatják a bértárgyalásokat. 2023-ban kifejezetten magas, 17 százalékos béremelést tudott kialkudni az AHFSZ, idén azonban nincs esély ekkora emelésre.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, a gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink