HR Ablak Barbara Zollmann a DUIHK új ügyvezetője

Barbara Zollmann a DUIHK új ügyvezetője

autopro.hu | 2021.07.02 11:20

Barbara Zollmann a DUIHK új ügyvezetője

Fotó: DUIHK

Barbara Zollmann Gabriel A. Brennauer-t váltja a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető elnökségi posztján. A korábbi ügyvezető 2006 óta vezette a Kamarát, most pedig nyugdíjba vonul.

Hirdetés

Hivatalba lépése alkalmából Zollmann asszony elmondta: „Nagyon örülök, hogy a legutóbbi, USA-ban és Koreában töltött külföldi megbízatásaim után most Európában, a gyönyörű Budapesten dolgozhatok, és hogy a német külkereskedelmi kamarák globális hálózatában szerzett tapasztalataimat munkám során most itt hasznosíthatom.

Mint fogalmazott, a DUIHK több mint 900 tagjával az elmúlt években jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a német-magyar gazdasági kapcsolatok ma ilyen intenzívek és dinamikusak.

„A DUIHK ügyvezető igazgatójaként szeretném ezt a fejlődést továbbvinni, erősítve a kétoldalú kapcsolatokat. Tagjaink és más vállalatok külpiaci tevékenységét új kezdeményezésekkel, ajánlatokkal és formátumokkal szeretném támogatni” – tette hozzá.

Komoly tapasztalat

Barbara Zollmann széles körű tapasztalattal rendelkezik a német külkereskedelmi kamarák és a németországi ipari és kereskedelmi kamarák (IHK/DIHK) hálózatában. Új magyarországi pozícióját megelőzően 2014 óta a szöuli Német- Koreai Ipari és Kereskedelmi Kamara, valamint annak leányvállalata, a KGCCI DE International Ltd. ügyvezető igazgatója volt.

A Magyarországon is fontos oktatási és energetikai kérdések mellett az innováció, a startupok és a CSR is munkája középpontjában állt. A berlini DIHK már 2013-ban ideiglenes ügyvezető igazgatóként a koreai AHK-hoz delegálta – írja a DUIHK közleménye-

2009 és 2013 között Barbara Zollmann a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségénél szerzett országokon és kontinenseken átívelő tapasztalatokat az Észak-, Közép- és Dél-Amerikáért, valamint Nyugat-Európáért felelős AHK Koordinációs Osztály vezetőjeként.

Ezt megelőzően, 2001 és 2008 között, a chicagói székhelyű Középnyugati Német-Amerikai Kereskedelmi Kamaránál (AHK USA) dolgozott, legutóbb az üzleti tanácsadási részlegért, a humán erőforrásért, valamint a gazdasági ügyekért felelős ügyvezető-helyettesként.

Kiemelt Partnereink