HR Ablak Távozik a Kayser ügyvezetője

Távozik a Kayser ügyvezetője

Kayser Automotive Hungária Kft. | 2018.10.09 14:13

Távozik a Kayser ügyvezetője

Nemes Ivó, a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezetője 12 éves kitartó, lendületes, lojális és igen intenzív munkával teli év után, jelentős sikerekkel és eredményekkel hagyja maga mögött a vállalatot. Új utakat és kihívásokat keres, ehhez pedig új lendületre van szüksége. A fiatal kora ellenére igen nagy tapasztalattal bíró vezetővel az elmúlt 12 évről, az eredményekről, a fejlődéséről és a jövőről beszélgettünk.

Hirdetés

A komáromi ipari parkban levő Kayser Automotive Hungária Kft. a nem csak a térség egyik legnagyobb munkáltatója, hanem mára már az egyik legmegbecsültebb és -vonzóbb is. Köszönhető ez annak, hogy a vállalat vezetése, Nemes Ivóval az élen, évek óta – a folyamatos és nagy ívű fejlesztések mellett – komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy a dolgozói valóban hosszú távon maradjanak a vállalattal, motiváltan és kellőképpen megbecsülve. Nemes Ivó, a vállalat vezetője ezzel kapcsolatban így nyilatkozott:

„A számok minden tekintetben az elmúlt 12 év sikerességét igazolják, ezek kemény tények. Emellett azonban talán még fontosabbnak tartom azt, hogy egy olyan hatékony, jól együttműködő, eredményes menedzsmentet, középvezetői csapatot sikerült összeállítani, akik képesek minden nehézségekben együttműködve, közösen gondolkodva, egymást támogatva megoldásokat kidolgozni és véghez is vinni. Ehhez persze minden munkatárs segítsége kell, ezért különösen fontos, hogy a munkatársainkat elkötelezetté tegyük és tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a szervezetben jól érezzék magukat. Meggyőződésem, hogy ez a kulcsa annak, hogy hatékonyak és sikeresek legyünk. Sokat dolgoztunk a HR-rel azon, hogy a vezetők képesek legyenek a perspektívaváltásra, amellyel ezt a kedvező irányt el lehet érni és egy nagyon pozitív vállalati kultúrát kialakítani. Sikerült!”

Nemes Ivó a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezetőjeként szinte a kezdetektől bábáskodott a gyár hazai születésénél. Fiatalos lendülettel, elszántsággal és dinamizmussal, karizmatikus vezetőként irányította a vállalatot szinte az első lépésektől kezdve. Az elmúlt 12 év alatt a gyár valódi felnövekedésén dolgozott, szívéhez nőtt,
„Együtt nőttem fel vele én is, hiszen mindössze 25 éves voltam, amikor a vállalat vezetésre felkértek.”

Büszkén számol be arról is, hogy mára elért eredményeivel a magyarországi Kayser vállalat példamutató és kiemelkedik a vállalatcsoport többi tagja közül.

Jelen pillanatban a vállalat a fejlődésnek egy újabb szakaszához ért, ami számos új kihívást hordoz magában. Nemes Ivó az elmúlt több mint egy évtized alatt számos ponton bizonyította kiváló képességeit, azonban elérkezettnek látja az időt a váltáshoz – új kihívásokra van szüksége, más területen is szeretné magát kipróbálni. A vállalat iránti felelősségérzete és elkötelezettsége miatt meggyőződése, hogy a legjobb döntés, ha most adja át az ügyvezetést.

„Annak érdekében, hogy a jövőben is megőrizhessük a közösen elért eredményeket és értékeket, úgy gondolom, eljött az idő, hogy átadjam a vállalat vezetését egy elhivatott, dinamikus, a cégért tenni akaró és tudó új ügyvezetőnek.”

Kayser Automotive Systems
A Kayser Automotive Hungária Kft. évek óta megbízható fejlesztője és szállítója az autóipari cégeknek. A Kayser cégcsoport által gyártott és kínált kiváló minőségű, motortérbe beépíthető alkatrészek (mint pl. levegőcsatornák, szelepek, csatlakozók, szűrők, motor vezetékek) ismertek szinte minden európai, ázsiai és amerikai autóipari gyártó és beszállító cég számára. A cég székhelye az észak-németországi Einbeckben található, ezen kívül még nyolc gyártó üzemmel rendelkezik a világ különböző pontjain. A magyarországi vállalat dinamikusan bővül évek óta és ez a folyamat az egyre növekvő megrendelői igények miatt tovább folytatódik.

Arra a kérdésre, hogy miért pont most hozta meg ezt a döntést, elmondja, hogy az egyik legnagyobb büszkesége, hogy sikerült egy olyan szervezetet létrehozni, amely közvetlen felsővezetői kézi vezetői irányítás nélkül is kiválóan tud működni.

„A tavalyi évben hosszabb időt a vállalattól távol töltöttem. Ez egy teszt is volt egyben, ami megmutatta számomra, hogy ez a vállalat képes az én személyem nélkül is hatékonyan és zökkenőmentesen működni. (…) meggyőződhettem, hogy a kollegáim képesek döntéseket, jó döntéseket hozni, így aztán nincs bennem semmi kétely afelől, hogy a vállalat a jövőben is sikeres maradhat.”

A jövővel kapcsolatban elmondja, hogy rövid szünetet tervez, majd új lendületet véve kívánja folytatni munkáját azokon a területeken, ahol a leginkább tudja kamatoztatni eddig megszerzett tudását, tapasztalatait – ügyvezetőként, tanácsadóként, képzett és tapasztalt coachként.

„Egy kis időt mindenképpen pihenéssel és feltöltődésre szánok. Szükséges ez az új lendülethez, amivel új utak és kihívások felé veszem az irányt. Kíváncsian és nyitottan állok mindazok elébe, amelyeket én magam találok, vagy amelyek rám találnak.”

Lojalitása a Kayser iránt töretetlen. Munkatársaitól elköszönőben így nyilatkozott:

„Arra biztatom Önöket, hogy óvják és féltsék ezt a kollektívát, mert ez egy olyan érték, amellyel még évtizedekre a sikeresség útján tartható a magyarországi telephely.

Nemes Ivó, köszönjük és így tovább a siker útján, sok erőt az új lendülethez!

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink